Afbeelding
zondag 3 oktober 2021, 12:39

Door Dik en Dun gaat als een speer en loopt ruim voor op schema

ROPARUN – Monique Muijs van het team Door Dik en Dun laat via Michelle Douw van de Stone Mountain Runners weten dat de run voor haar team voorspoedig gaat. Ook de lopers en fietsers van Door Dik en Dun hadden een natte nacht waarin de lopers aangaven het niet koud te hebben gehad.

“We hebben elke 45 kilometer een teamwissel, waarbij telkens vier nieuwe lopers en fietsers vertrekken”, zo meldde Monique rond de klok van 13:00 uur. “Op dit moment lopen we ongeveer anderhalf uur voor op ons schema”.

‘Roparun verbindt’

Tijdens de nacht had het team van Door Dik en Dun nog een aangename ervaring. “We stonden als team op het wisselpunt bij Loon- en grondverzetbedrijf Mart Munsters in Deurne bij een checkpoint van de Roparun. Om 1:00 uur passeerde daar een groep van tien jongeren op de fiets. Ze stopten, nieuwsgierig naar de fietsers en lopers die daar langs kwamen. Natuurlijk hebben wij ze uitleg gegeven over de Roparun en hen de doelstelling uitgelegd. Spontaan doneerden de jongens en zo ontvingen we een bedrag van 51,95 euro”, zo vertelt Monique Muijs enthousiast. Ze besluit: “nog even doorzetten en we zijn weer terug in Landgraaf”.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de Steenbergse Courant