Afbeelding
donderdag 5 augustus 2021, 09:23

Vakantietip: Tweede poging Roffelroute

KRUISLAND -  Een beetje ironisch was het wel: de 23ste Roffelroute, waarvan de volledige opbrengst bestemd is voor hulp aan de overstroomde gebieden in Zuid-Limburg, kon afgelopen zondag niet doorgaan vanwege de zware regenval. Organisator ambachts- en gereedschappenmuseum De Holle Roffel laat zich echter niet zo snel uit het veld slaan en probeert het aanstaande zondag 8 augustus opnieuw.

Fietsers kunnen al vanaf 10.00 uur starten bij het museum De Holle Roffel, Markt 20 in Kruisland. Daar krijgt men dan tevens de routebeschrijving mee. De inschrijving sluit om 15.00 uur, maar de tocht kan nog tot 17.00 uur voltooid worden. Deelnemers betalen € 2,- per persoon en daar mag ook het museum voor worden bezichtigd en krijgt men een gratis kopje koffie.

Bokaal

De oriëntatierit voert langs de prachtige Brabantse natuur waarbij de mooiste plekjes  zijn  uitgezocht. De totale lengte is ongeveer 40 km, een ideale afstand om te fietsen met het gehele gezin. Onderweg is er voldoende gelegenheid tot pauzeren.

Om het wat spannend te houden zijn er, zoals gewoonlijk, een paar eenvoudige vragen opgenomen die ingevuld moeten worden. Zijn ze allemaal goed dan kan men de Roffelroutebokaal winnen. Deze is hiervoor speciaal beschikbaar gesteld. Bij meerdere goede oplossingen zal er geloot worden.

Voor verdere inlichtingen: (0167) 532771.

Uit de Steenbergse Courant