Afbeelding
dinsdag 20 juli 2021, 08:46

Opnieuw podiumplaatsen voor kartcoureur Bas van Vlimmeren

STEENBERGEN - Kartcoureur Bas van Vlimmeren heeft afgelopen weekend op het kartcircuit van Spa Francorchamps weer twee podiumplaatsen behaald in de derde en vierde ronden van het Nederlands Kampioenschap karting.

Normaal gesproken wordt er één racedag over het weekend verreden, maar in dit geval werden er op zowel zaterdag als zondag wedstrijden afgewerkt. De zaterdag werd geteisterd door wisselvallig weer, typisch voor de Ardennen. In de prefinale werd Bas van Vlimmeren geklasseerd als vierde, wat zijn uitgangspositie bepaalt voor de finale. Maar net voor de start van de finale begon het te regenen en was het een chaos op de startopstelling. Na een matige start, klom de Steenbergenaar gestaag op naar de tweede plaats en kwam hij net tekort voor zijn eerste overwinning van het seizoen.

Concurrenten liepen uit

Op zondag waren de weersomstandigheden beter en bleef het de gehele dag droog. Helaas zat de snelheid er bij Bas van Vlimmeren niet in. Een negende tijd in de kwalificatie was ondermaats, dus hij moest aan de bak in de races. In de prefinale kon hij niet verder komen dan een 7e plaats. Na flink wat wijzigingen aan zijn kart en het monteren van een andere motor had Bas in de finale meer snelheid en reed van 7 naar 3. Toch weer een podiumplaats te pakken, maar helaas moest hij toezien dat zijn grootste concurrenten Luc Scheepers uit Gemert, en Maxim Dirickx uit Antwerpen er met de dagzeges vandoor gingen, waardoor hij nu naar de derde plaats is gezakt in het Nederlands kampioenschap.

De zomerpauze gaat in, dus tijd genoeg om te verbeteren voor de volgende wedstrijd, die plaatsvindt op kartcircuit ‘De Landsard’ in Eindhoven op zondag 19 september.

Uit de Steenbergse Courant