Afbeelding
zondag 14 februari 2021, 19:33

Felicitatie en bloemen voor honderdjarige Marie Baartmans

STEENBERGEN – De van oorsprong van de Welberg afkomstige Marie Baartmans woont al ruim 10 jaar in verzorgingstehuis Onze Stede. Vanochtend op Valentijnsdag kreeg ze een prachtig boeket overhandigd door burgemeester Ruud van den Belt. Hij deed dat niet als stille aanbidder, maar als burgervader van de gemeente Steenbergen. Marie Baartmans bereikte vandaag namelijk de respectabele leeftijd van 100 jaar.

Zelf verklaarde de jarige dat ze zonder er flink erg in te hebben de honderd heeft kunnen halen. “Zolang je natuurlijk gezond mag blijven”.  Haar geheim: “Niet te flauw zijn!”, aldus de eeuwelinge.

Valentijn

Burgemeester Van den Belt had voor de Valentijnsjarige een prachtig boeket bloemen meegebracht. De honderdjarige ontving van hem ook een glassculptuur van de Gummaruskerk en het boekje over Steenbergse bijnamen dat is uitgegeven door Heemkundekring Ambachtsheerlijkheid.

,,Die ken ik wel”, reageerde mevrouw Baartmans opgetogen en verheugd over de visite van de burgervader. Ze genoot zichtbaar van de bijzondere aandacht die ze kreeg. Via een online verbinding konden de (achter)kleinkinderen van de jarige dit moment “live” meemaken.

Uit de Steenbergse Courant