Afbeelding
maandag 6 juli 2020, 13:06

IJs eten met een engeltje

STEENBERGEN – Een lief gebaar kan heel veel betekenen. Dat heeft Noortje Koenraadt ondervonden nadat zij een zelfgemaakt beschermengeltje bij de familie Van den Belt in de brievenbus had gestopt. Een zoektocht, een toevallige ontmoeting én een briefje leidden tot een date. Noor ging een ijsje eten, mét Ruud en Angela van den Belt.

Noortje was een beetje verlegen toen ze de Watertoren binnenkwam zondagmiddag. Niet vreemd, want wie verwacht ‘de krant’ én TV als je een ijsje gaat eten. Noor was overdonderd door alle aandacht, en papa, mama en broer Daan eigenlijk ook. Hij vond het apart. Waarom zoveel gedoe over een beschermengeltje dat zijn zusje bij de burgemeester in de bus gestopt had?

“Wie heeft ons toch dat beschermengeltje gegeven?”

“Noortje maakt beschermengeltjes, dat vindt ze leuk.” vertelt mama Jory. “Toen wij thuis spraken over de column van de burgemeester waarin hij vertelde over hoe druk zijn vrouw Angela het in het ziekenhuis had met Corona patiënten. Hoe zijn zoon door het werk bij de politie bij een familiedrama assisteerde én hijzelf grote zorgen over het Coronavirus had, vond Noortje dat zij een beschermengeltje moesten krijgen.”  Zogezegd zo gedaan, met grote gevolgen. Omdat de familie Van den Belt niet wist wie dat lieve gebaar had gemaakt, deden ze overal navraag. Er kwam een verhaaltje in deze krant, maar uiteindelijk kwam Angela er via een praatje bij de bakker achter dat het Noortje was. “Toen we vorige week zaterdag even hier bij de Watertoren, op het terras zaten, sprak de moeder van Noortje ons aan. Zij stelde Noortje aan ons voor en spontaan vroeg Ruud of ze zin had een ijsje met ons te eten. Helaas hadden papa en mama geen tijd.” vertelt Angela. Maar zondag lukte het wel.

“Wat gaf dat engeltje mij energie!”

“Lieve Noor” zegt de burgemeester, als hij samen met Angela binnen is gekomen. “Toen ik ’s morgens de krant uit de bus haalde en daar jouw beschermengeltje in aantrof, gaf me dat zoveel energie. Het was precies wat wij nodig hadden. En vandaag gaan wij eindelijk samen op date, én mag ik samen met jou een ijsje eten” glundert hij. Samen met Angela had Ruud een cadeautje gekocht. Een roze, wollig schrift. Waarin Noor al haar belevenissen kan opschrijven. Een prima keuze, want laat roze Noors favoriete kleur zijn. Voor Angela heeft Noortje ook een beschermengeltje gemaakt, met een roze kraal eraan. “Want roze past bij meisjes” legt Noor uit. Als de ijsjes geserveerd worden is het tijd voor de pers te vertrekken. De familie Koenraadt en Ruud en Angela van den Belt hebben er samen nog een gezellige middag van gemaakt.

Tekst: Tineke Feskens  Foto’s: Jan de Langen © Steenbergse Courant / KijkopSteenbergen.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de Steenbergse Courant