Afbeelding
donderdag 2 april 2020, 07:30

D66 grijpt corona aan om te pleiten voor lokale inkoop

STEENBERGEN – D66 schrijft een heel epistel naar het college van b en w. De kern van het lange verhaal is dat de partij het steunfonds waarin een miljoen wordt gestort ondersteunt, blij is dat het initiatievenfonds verhoogd wordt naar maximaal 10.000 euro per aanvraag en graag ziet dat de gemeente lokaal diensten afneemt om de plaatselijke ondernemers te steunen. En D66 wil extra ondersteuning voor het onderwijs waar dit nodig is.

Wat lokale dienstenafname betreft wil de partij dat het lokale inkoop- en aanbestedingsbeleid “(tijdelijk)” lokaal verandert. “Nu is de kans voor onze lokale ondernemers. Samen staan we sterk: act local, buy local”. Daarmee sluit de partij – dan wel tijdelijk – aan bij datgene waar lokale bedrijven al tientallen jaren om vragen.

Vanavond bijzondere gemeenteraadsvergadering

Ook vraagt D66 zich bij monde van fractieleider Tim Huisman af of het miljoen waarmee het steunfonds moet worden gevoed voldoende is ingeval er grote bedrijven in de gemeente Steenbergen omvallen. Vragen overigens die vanavond in de bijzondere gemeenteraadsvergadering ongetwijfeld zullen worden herhaald. Dan zullen zeer vermoedelijk ook de overige raadspartijen aangeven dat ze ondersteuning van lokale organisaties en bedrijven toejuichen.
De gemeenteraadsvergadering is besloten vanwege corona. SLOS zendt deze live uit en ook de gemeente Steenbergen streamt de bijeenkomst. Aanvang is 19:00 uur.

Uit de Steenbergse Courant