Afbeelding
dinsdag 18 februari 2020, 10:28

Sjors Sportief trapt af met karate op Pius X

WELBERG – Met een aantal ferme karatetrappen is dinsdagochtend de actie Sjors Sportief 2020 ingeluid. Dit jaar mochten de leerlingen van de basisschool Pius X op de Welberg als eerste het boekje ontvangen dat weer vol staat met sportieve activiteiten die kinderen kunnen uitproberen. De meeste activiteiten zijn gratis en de deelnemende verenigingen hopen natuurlijk dat de kinderen blijven plakken na de proeflessen. 

De Steenbergse karateschool Kyokushin van Lia Vlietland en dochter Valence Bickel staat ook in het boekje van Sjors Sportief. Valence, meervoudig Nederlands en Europees kampioen en zelfs wereldkampioen in 2018, had haar trofeeën meegenomen naar het schoolplein en die maakten behoorlijk wat indruk bij de leerlingen. Na een collectieve warming-up waar ook de aanwezige sportcoaches en wethouder Esther Prent enthousiast aan deelnamen, was het tijd voor het stoerdere werk en vlogen de stoten en trappen je om de oren. 

Inschrijven kan vanaf woensdagmiddag

Directeur Annemieke Bakx vertelde dat er op de Pius X veel aandacht is voor bewegen, naast de reguliere pauzes. “Als de kinderen een tijdje geconcentreerd hebben gewerkt in de klas, laten we ze lekker 10 minuten buiten rennen.” De jongste leerling uit groep 3, Lynn van Leeuwen, en de oudste uit groep 8, Fien Willigers, namen het boekje van Sjors Sportief officieel in ontvangst. Wethouder Esther Prent benadrukte nogmaals het belang van sporten en het plezier dat je er samen aan kan beleven. “Soms is het koud en nat buiten, maar dan is het daarna extra fijn om binnen weer op te warmen.”

De sportcoaches gingen na de kick-off op pad om op alle basisscholen in de gemeente een stapel boekjes van Sjors Sportief te brengen. Vanaf woensdagmiddag 15 uur kunnen kinderen zich inschrijven voor zoveel sportactiviteiten als ze willen. Dat kan nog het hele jaar door, maar vol is vol. 

Tekst en foto’s: Nicole van de Donk © Steenbergse Courant/KijkopSteenbergen.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de Steenbergse Courant