Afbeelding
vrijdag 29 november 2019, 08:00

Huidverzorging van binnenuit als passie

Steenbergen – Met ruim eenendertig jaar ervaring op de teller kan huidcoach Anja Luykx zich een echte deskundige noemen. ‘‘Huidverzorging van binnenuit is mijn passie. Mijn klanten helpen om hun huid te verbeteren geeft mij iedere dag energie’’, vertelt Anja Luykx.

Hoe het begon

Toen Anja Luykx veel kilo’s afgevallen was begon zij zich te verdiepen in de schoonheid van de mens. Naast haar werk als fotolaborante startte zij met een esthetica opleiding. Anja Luykx: ‘‘Als één van de eersten kocht ik een zonnebank. Mijn kleurtje viel op en al snel opende ik een zonnestudio. Mijn klanten bood ik gratis een manicure of make-up behandeling aan. Zo kon ik tijdens mijn opleiding oefenen. Na het behalen van mijn diploma’s opende ik destijds salon ‘Anouschka’ in mijn garage op de Welberg. Mijn klantenkring groeide dus besloot ik mijn baan op te zeggen. Dit bleek een gouden zet’’.

Huidverzorging van binnenuit

‘‘Bij mij begint het behandeltraject aan tafel. Samen met de klant bekijk ik wat de wensen en budgetmogelijkheden zijn. Ik stel met behulp van tools en professionele apparatuur een diagnose. Na dit onderzoek gaan we aan de slag. En ik zeg bewust ‘we’ omdat de behandeling niet stopt na een salonbezoek. Thuis zal de klant ook aan de slag moeten gaan voor een optimaal resultaat. In 2014 ben ik bekroond met een 5-sterren award voor uitmuntend vakmanschap. Dit was echt een bekroning op mijn werk’’.

Salon

Na enkele verhuizingen is de salon, met rustgevende ambiance, inmiddels al jaren gevestigd aan de Lindenburghlaan 2 in Steenbergen. ‘‘Naast mijn salon hebben klanten ook de mogelijkheid om de producten waar ik mee werk te kopen via mijn webshop www.verzorgingvanbinnenuit.nl. Enige jaren geleden ben ik in aanraking gekomen met ‘Kiowa Thee’. Deze natuurlijke thee, samengesteld door de Kiowa Indianen, heeft zo’n positief effect gehad op mijn gezondheid dat ik besloot dit product ook aan te gaan bieden’’. Meer weten? www.anjaluykx.nl.  

Door: Michelle Douw

Uit de Steenbergse Courant