Afbeelding
vrijdag 1 november 2019, 08:23

Vrij zacht weer op zaterdag: daarna temperaturen meest rond normaal

November verhangt de bordjes: diepe depressies veroorzaken onbestendig en winderig weer maar zaterdag is het nog wel zacht met maxima tot  15 graden. Met november op de kalender worden de bordjes drastisch verhangen waarbij de westcirculatie in kracht toeneemt.

Zaterdag is het mooi weer feestje dan ook over in onze regio en raken we helemaal onder invloed van een nieuw lagedrukgebied. De dag ziet er vrij nat uit met een actieve storing die van west naar oost trekt. Daarbij staat veel wind bij maxima eerst rond 12 graden, maar in de loop van de middag komt er behoorlijk zachtere lucht binnen. Tegen de late middag / avond hebben we maxima te pakken van om en bij de 15 graden. De minima blijven dan in de nacht naar zondag ook weer fors hoger zitten en vorst aan de grond is er ook dan totaal niet meer bij.

Op zondag  zitten we helemaal onder invloed van lagedrukgebieden met storingen. Die zorgen dan voor perioden met regen of buien waarbij het ook flink kan waaien. De maxima liggen dan rond de 13 graden.

Ook maandag is het onvervalst herfstweer met veel bewolking, perioden met regen en een onstuimige zuidwestenwind.

De dagen daarna zijn er geleidelijk minder buien en naast wolkenvelden kunnen we af en toe ook zon verwachten. De middagtemperatuur daalt naar 13 graden.

Weerspreuk: “Houdt de tak het blad nu nog vast, dan wordt een strenge winter onze gast.”

Uit de Steenbergse Courant