vrijdag 4 april 2014, 12:29

Diny Bastiaanse mag eindelijk de post bezorgen

STEENBERGEN – Een langgekoesterde wens van Diny Bastiaanse uit Nieuw-Vossemeer is vandaag in vervulling gegaan: eindelijk mocht ze een keertje officieel de post rondbrengen, zoals haar vader Cees Bastiaanse dat 47 jaar lang in Steenbergen heeft gedaan. Graag zou ze in zijn voetsporen zijn getreden, maar een baan als postbode was destijds niet weggelegd voor vrouwen.

Hoewel dat de laatste 25 jaar geen probleem meer is, had Diny ondertussen al ander werk gevonden. Eerst bij de Bergse meubelfabriek Nijpels en de laatste 12,5 jaar als chauffeuse voor de Huisartsenpost in Bergen op Zoom. In februari werd de Nieuw-Vossemeerse 65, afgelopen maandag had ze haar laatste werkdag en vanmiddag is het officiële afscheid.

Vooruitlopend daarop, was er voor Diny een daverende verrassing geregeld. Wetende dat haar moeder het altijd jammer en onterecht heeft gevonden dat zij vroeger geen kans kreeg om postbode te worden, zocht dochter Regine zocht contact met Post NL, dat graag zijn medewerking verleende aan de droomwens.

Zodoende kon Diny rond het middaguur, gehuld in een echt tenue en het gezelschap van postbode Ingrid Roedelof, een route gaan afleggen in de straten rondom de Jumbo in Steenbergen-Zuid.

Uit de ‘carnavalsdoos’ van Regine waren ook nog de pet en de mantel van (o)pa Bastiaanse tevoorschijn gehaald, om het plaatje helemaal compleet te maken.

,,Hartstikke leuk,’’ reageerde Diny, van de ‘schrik’ bekomen. ,,Misschien kies ik nu alsnog wel voor een bijbaantje als postbode.’’

Uit de Steenbergse Courant