donderdag 16 oktober 2014, 22:01

Kastelein Babbelaar dankbaar voor alle steun en hulp

STEENBERGEN – Doordat de overburen - Ramon van Koppen en Lieve Ligtenberg -gelukkig het alarm hoorden afgaan en zonder aarzelen 112 belden, is de schade van de brand op bij feestcafé De Babbelaar afgelopen nacht nog enigszins binnen de perken gebleven. ,,Als zij niet zo adequaat hadden gehandeld, had het pand er nu waarschijnlijk niet meer gestaan,’’ stelt uitbater Patrick Bos, die de horecagelegenheid op de Markt zo snel mogelijk weer hoopt te kunnen openen.

De uitslaande brand, die ontstond door kortsluiting op de zolderverdieping, sloeg een fors gat in het dak van het ‘linkerpand’ van De Babbelaar.

,,Als het een beetje meezit kunnen we zaterdag weer draaien, of dat ook echt gaat lukken, durf ik dit moment echter niet te zeggen. Zodra er duidelijkheid is, laten we dat weten op onze Facebookpagina,’’ vertelt Bos, voor wie het nog altijd erg onwerkelijk voelt wat hem vannacht en vandaag is overkomen.

Schade valt tegen

,,Vol ongeloof zag ik het gebeuren en vervolgens zijn er heel deze hectische dag allerlei experts over de vloer geweest om de schade op te nemen.’’ Die lijkt tegen te vallen, niet alleen door de brand zelf, maar ook door de hevige rookontwikkeling en het vele bluswater dat noodzakelijk was om het vuur te doven.

,,Het definitieve herstel gaat minstens een aantal weken duren. We moeten een een groot deel van de  plafonds en bijvoorbeeld ook de meterkast helemaal gaan vervangen. Het is nu eerst en vooral zaak om het pand weer waterdicht te krijgen,’’ aldus Bos, sinds 1 oktober pas officieel exploitant van De Babbelaar. De euforie van zijn start als horeca-ondernemer kreeg met de brand vanzelfsprekend een lelijke domper.

‘Zoveel steun en hulp doet een mens goed’

De kastelein wil graag van de gelegenheid gebruik maken om alle hulpverleners van brandweer en politie te bedanken voor hun inzet bij de bestrijding van de brand, z’n vader en z’n vriendin en niet te vergeten collega Rob Lapien van de naburige Marinabar, die zijn bed uitkwam om onder meer koffie zette voor de hulptroepen.

In de loop van de dag werd Bos vervolgens overstelpt door reacties en steunbetuigingen van vrienden, familie, bekenden en klanten, van wie velen ook hun hulp aanboden. ,,M’n telefoon heeft roodgloeiend gestaan, ik heb lang niet alle berichten kunnen beantwoorden, maar het doet een mens heel goed om te weten dat er zo met je wordt meegeleefd.’’

De trap naar de zolderverdieping.

Patrick Bos (rechts) nam de exploitatie van feestcafé De Babbelaar onlangs over van Ad Broos.

Uit de Steenbergse Courant