zaterdag 1 maart 2014, 16:56

De sjoow mus go on in Strienestad

STEENBERGEN – ‘Groeizaam weer’ noemde waarnemend burgemeester Joseph Vos het vanmiddag bij de overdracht van de sleutel van Strienestad, die hij met een gerust hart uit handen gaf aan Prins Strienius V. ‘De sjoow mus go on en carnaval zal zeker niet in het water vallen’, sprak de leutvorst op zijn beurt alle bietboerkes en meerminnekes toe aan het einde van een natte, maar indrukwekkende artiestenparade.

Ondanks de regen straalde de leut er van af en ook het publiek liet zich niet tegenhouden naar de binnenstad te komen om de langgerekte kinderoptocht te bekijken.

Het motto – Kèk ’s wa d’n artieste!’ – had de jeugd geïnspireerd tot allerlei acts en verkleedpartijen, waaruit Joseph Vos afleidde dat het Strienestadse carnavalsfeest floreert en ook een mooie toekomst tegemoet gaat.

Hij complimenteerde alle deelnemers en stak niet onder stoelen of banken dat het na de hectische tijden die Steenbergen doormaakt wel eens goed is om een paar dagen onbekommerd plezier te maken.

Dat hoefde hij geen twee keer te zeggen Prins Strienius V en consorten. Bij elkaar opgeteld bestaan het grote en kleine gevolg welgeteld uit elf rasartiesten, die de boel uitstekend kunnen vermaken. En dat het in Strienestad barst van het talent, werd vanmiddag opnieuw bewezen. 

Uit de Steenbergse Courant