dinsdag 22 oktober 2013, 14:47

Ondernemers geven plan voor discounter in Dinteloord niet op

DINTELOORD – Burgemeester en wethouders hebben afwijzend gereageerd op het verzoek van de Gebroeders Huysmans om aan de Westerstraat in Dinteloord een discount-supermarkt te mogen vestigen. Desondanks geven de initiatiefnemers hun plan niet op.

De ondernemers menen dat uit de haalbaarheidsonderzoeken die zij hebben laten uitvoeren duidelijk genoeg blijkt dat een tweede supermarkt in het dorp – waar in de Westvoorstraat een Albert Heijn zit – voldoende kans van slagen heeft.

,,Een discount-supermarkt is nota bene een grote wens van de bevolking,’’ stelt Erik Huysmans, in het verleden mede-eigenaar van de Super de Boer op het Raadhuisplein. ,,Die winkel mochten we destijds niet uitbreiden, daarom zijn we toen gestopt.’’

De voorbije jaren probeerden de Gebroeders Huysmans eerste een nieuwe supermarkt op te richten in de Karel Doormanstraat. ,,Dat vond men te ver van het centrum. De Westerstaat ligt echter om de hoek van het Raadhuisplein.’’

Huysmans is van mening dat een discount-supermarkt in Dinteloord klanten uit de wijde omgeving kan trekken, zoals ook de Action dat doet.

Het college concludeert naar aanleiding van een second-opinion echter dat de aantrekkingskracht van de discounter op mensen van buiten Dinteloord te hoog wordt ingeschat.

Huysmans: ,,Ze hebben ons laten weten dat dit door de natuurlijke barrières komt, zijnde de Dintel en de Vliet. Dat klinkt wel heel merkwaardig, of niet soms? Dinteloord wordt op deze manier groot onrecht aangedaan. Maar wij geven het zeker niet op hoor en blijven positief.’’

Vrij in hun handelen zijn de ondernemende broers evenwel niet, aangezien hun plannen in de Westerstraat volgens wethouder Bert van Kesteren simpelweg niet passen binnen het daar geldende bestemmingsplan.

,,Dus kan de gemeente ‘nee’ zeggen en ook de Dinteloordse winkeliersvereniging is het met ons eens. Tegen de komst van een tweede supermarkt binnen de grenzen van het centrum zouden we niks kunnen beginnen, ook al is er naar onze mening onvoldoende economische ruimte voor. Het risico bestaat dan dat één van de twee het niet redt, in het slechtste scenario is dat de bestaande fullservice-winkel, waardoor een onwenselijke leegstand van 1100 vierkante meter ontstaat in het hart van het Dinteloordse centrum.’’

Foto: Op deze locatie in de Westerstraat zou, als het aan de Gebroeders Huysmans ligt, een nieuwe discountsupermarkt moeten komen.

Uit de Steenbergse Courant