woensdag 17 september 2014, 10:47

Acht woningen Centrumplan Nieuw-Vossemeer over voor verhuur

NIEUW-VOSSEMEER – Van de 24 levensloopbestendige woningen in het nieuwe Centrumplan van Nieuw-Vossemeer blijken er bij nader inzien maar zestien nodig te zijn voor de cliënten van stichting tanteLouise-Vivensis. Door natuurlijk verloop en de keuze van een aantal senioren voor een ander verzorgingshuis, blijven er dus acht huizen ‘over’, die Zuid West Wonen binnenkort te huur gaat aanbieden.

,,De verhuur van deze acht levensloopbestendige woningen, geeft aan mensen uit het dorp meer mogelijkheden om in hun eigen, vertrouwde en veilige omgeving te kunnen blijven wonen,’’ stelt woordvoerder Bert Jansen van woningcorporatie Stadlander.

Waarbij wel moet worden aangetekend, dat tanteLouise-Vivensis over de schouder meekijkt bij de toewijzing van de woningen, die net als de andere zestien ‘aangesloten’ zijn op het hoofdgebouw, van waaruit de zorg wordt verleend.

Oplevering en verhuizing

,,Het is daarom zaak dat de juiste mensen op de juiste plaats komen te wonen,’’ zegt projectmanager Wilfried Aper van tanteLouise-Vivensis. Met andere woorden: er zal sprake moeten zijn van enige zorgindicatie om voor één van de acht huizen in aanmerking te komen. Hulpbehoevenden kunnen zich nu al aanmelden bij het cliëntenservicebureau van tanteLouise-Vivensis: 0900-900444.

De woningen hebben een ruime woonkamer, met open keuken, zowel beneden als boven een slaapkamer, een mooie badkamer en een tweede toilet.

Begin december wordt de oplevering verwacht en de verhuizing van de bewoners van de tijdelijke Vossemeren aan de Ambacht, terug naar het dorpshart, staat voor februari/maart volgend jaar op de rol.

Uit de Steenbergse Courant