maandag 2 juni 2014, 08:55

Winkeliers roepen clubs op om mee te doen aan Jaarmarkt

STEENBERGEN – De werkgroep die vanuit Retail Platform Steenbergen voor de tweede keer de Jaarmarkt organiseert hoopt op meer verenigingen die zich, in het eerste volle weekeinde van september, willen presenteren. ,,Dat is goed voor de clubs zelf, voor de attractiviteit van de Jaarmarkt en dus ook voor het publiek,’’ vindt Jacques Bax, lid van de werkgroep, waarin ook de horeca uit het stadscentrum is vertegenwoordigd.

Gezamenlijk zijn de ondernemers al weer enige tijd druk bezig om het programma van de Jaarmarkt in elkaar te steken. ,,Het wordt sowieso iets uitgebreider dan vorig jaar. Toen hebben we een stevige basis neergezet, waarop we stapje voor stapje verder gaan bouwen. Mede doordat de Gummaruskerk open wil zijn, wordt de kruising daar afgesloten en verschuift de kermis naar de Westdam.  Ook het podium op de Markt komt hierdoor op een andere plek te staan.’’

Verenigingen die zich willen aanmelden of een oriënterend gesprek wensen om de wederzijdse mogelijkheden te bespreken, kunnen Bax bereiken op 06-57166995. De (commerciële) verhuur van kramen verloopt, evenals in 2013, via Dynamic Promotions (www.organisatorevenementen.nl). ,,Die samenwerking is ons goed bevallen,’’ aldus Bax. 

Oldtimerdag

Steenbergen Steengoed Winkelplezier komt trouwens ook zaterdag 14 juni alweer tot uiting, dan zijn er op de Markt ten minste dertig, maar naar alle waarschijnlijkheid nog veel meer oldtimers te bewonderen.

De Oldtimerdag begint om 14.00 uur, de terrassen zijn open en er is live muziek. Onder de bolides van weleer bevinden zich in ieder geval een Buick Skylark uit 1969, een Imperial Le Baron uit 1968, een Russische Moskovitsj, een Triumph Spitfire, een Porche, Jaguars en MG’s. 

Uit de Steenbergse Courant