zaterdag 21 september 2013, 11:51

Brandstichting in garage en bij voordeur op Doornedijkje

STEENBERGEN – Op het Doornedijkje zijn vannacht een voordeur en een garage in brand gestoken. Ook werd er een auto beschoten met een luchtdrukwapen. Of beide incidenten iets met elkaar te maken hebben, is nog niet bekend.

De brandstichting aan de voordeur van een woonhuis aan het Doornedijkje en die in de garage in een doorlopende straat daarachter troffen een en dezelfde familie, zij het op twee verschillende adressen.

De gedupeerden hebben geen idee in welke hoek zij de dader(s) moeten zoeken. Volgens Michael van Tilburg, wiens auto bij de brand in de garage zware schade opliep, staat in ieder geval vast dat er opzet in het spel was.

,,Er zijn duidelijk benzinesporen gevonden, die in de richting van de Kade voeren,’’ vertelt hij. ,,Hopelijk zijn er mensen die iets hebben gezien of gehoord. Vandaag komt als het goed is de technische recherche nog voor nader sporenonderzoek.’’

Politie en brandweer kwamen vannacht ook ter plaatse. De branden speelden zich af rond de klok van twee uur.

Een andere bewoner van het Doornedijkje trof twee kogeltjes uit een luchtdrukwapen aan in zijn auto. Er werd geschoten op de radiateur en een achterlicht. ,,Dit zou nog een kwajongensstreek geweest kunnen zijn, maar dat geldt zeker niet voor de branden,’’ zegt deze persoon.

Uit de Steenbergse Courant