woensdag 12 juni 2013, 10:11

Petra Lepolder lijsttrekker VVD en kandidaat voor wethouderschap

STEENBERGEN – Petra Lepolder is gisteravond, door een ruime meerderheid van de leden van de VVD-afdeling Steenbergen, opnieuw tot lijsttrekker van de partij gekozen.

Haar naam prijkt derhalve bovenaan de kandidatenlijst van de liberalen voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart volgend jaar. De verdere volgorde wordt in het najaar bepaald. ,,Tussentijds gaan we driftig aan de slag met ons verkiezingsprogramma,’’ aldus de 41-jarige Lepolder, die sinds 2008 in de raad zit.

Ook bij de verkiezingen van 2010 was zij lijsttrekker en sindsdien bekleedt de Dinteloordse de functie van fractievoorzitter.

Als de VVD wederom in de positie komt om deel uit te maken van de coalitie en zodoende een wethouder mag leveren, bestaat de kans dat Lepolder dit ambt zelf op zich gaat nemen.

,,We hebben binnen onze achterban drie mensen met serieuze interesse voor een wethouderschap. Mede afhankelijk van de toekomstige portefeuilleverdeling in het college zullen we bekijken welke kandidaat uiteindelijk naar voren wordt geschoven. Maar ik heb zeker de ambitie en ben er voor mijn gevoel ook wel naartoe gegroeid om zelf ‘aan de knoppen te zitten’.’’

Momenteel heeft de VVD in Steenbergen een wethouder ‘van buitenaf’, zijnde Miriam Termeer, met als belangrijkste portefeuilles Financiën en Economische Zaken. De lopende raadsperiode begon de VVD met Peter de Koning als wethouder, ook hij kwam niet uit de eigen achterban.

Uit de Steenbergse Courant