donderdag 19 september 2013, 19:04

Ambtenaren en collegeleden vrijwillig aan de slag

STEENBERGEN – Burgemeester, wethouders en ambtenaren steken volgende week op vrijwillige basis de handen uit de mouwen bij SDW, stichting tanteLouise-Vivensis en SC Welberg. Dat gebeurt onder de noemer ‘Steenbergen Doet’, op initiatief van de netwerkorganisatie Samen voor Steenbergen.

Balkons en stoepen schoonmaken bij de woonvoorziening van SDW aan de Oostdam, een rolstoelfiets opknappen op de locatie aan de Vestinghlaan, een thema-maaltijd op poten zetten en de tuin opknappen bij De Lindenburgh, wandelen met bewoners van het verpleeghuis, gras inzaaien bij de tijdelijke vestiging van De Vossemeren, koken met bewoners in Onze Stede, een spelactiviteit en beplanting begeleiden op het nieuwe sportpark van SC Welberg.

Het gaat van maandag tot en met donderdag allemaal gebeuren en op het programma van ‘Steenbergen Doet’ staat nog veel meer. Het mes van de actie snijdt aan twee kanten: de samenleving wordt ermee mee geholpen en zowel de bestuurders als de ambtenaren van de gemeente krijgen de kans om van dichtbij mee te maken hoe het er bij verenigingen en instellingen in de dagelijkse praktijk aan toe gaat.

Uit de Steenbergse Courant