dinsdag 2 december 2014, 21:54

Zwembad ‘De Meermin’ is nu ook officieel het Beste Buitenbad

STEENBERGEN - Het is dat er momenteel geen water in zwembad ‘De Meermin’ staat, want anders was badmeester Leo Holierhoek er vandaag ongetwijfeld in gesprongen om zich ervan te vergewissen dat hij niet droomde. Sinds gisteren houdt de bevlogen waterman in de ene hand namelijk de oorkonde voor het ‘Beste Buitenbad van Brabant’ en in de andere hand die voor het ‘Beste Buitenbad van Nederland’. En daar tussenin staat een vette beker om het allemaal nog net een beetje glansrijker te maken.

Een dubbel verdiende erkenning, want niet alleen kreeg De Meermin de meeste stemmen (582) van alle buitenbaden, ook kreeg het zwembad het hoogste waarderingscijfer (99,95). “Een uniek gebeuren”, kijkt Holierhoek een dag later trots terug.

Een twaalfkoppige delegatie van De Meermin (inclusief ‘hoffotograaf’ Thomas Weezenbeek) vertrok maandag naar Baarn waar de prijsuitreiking wachtte. “Een prachtig moment, maar we gaan er niet van naast onze zwemvliezen lopen”, stelt de badmeester eenieder gerust die zich daar zorgen over maakt. “Dit bad is al 50 jaar een mooi, schoon en veilig bad waar ouders hun kinderen met een gerust hart naar toe kunnen sturen. Een bad met een uitgebreid aanbod aan opleidingen. Het is die mix waardoor De Meermin groot geworden is. Dat willen we graag zo houden en daar zullen we dan ook alles aan doen.”

Foto: Thomas Weezenbeek

Uit de Steenbergse Courant