donderdag 8 mei 2014, 15:32

Huisartsenpraktijk Ruiterstallen naar Lievevrouwepoort

STEENBERGEN – Ruimtegebrek op de huidige locatie aan de Ruiterstallen heeft de huisartsen Monique Cramer en Susanne Schellekens doen besluiten uit te kijken naar een nieuw onderkomen voor hun praktijk, die nu gevestigd wordt aan de Lievevrouwepoort.

De verbouwing van de voormalige burgemeesterswoning aldaar is in volle gang, sinds de vorige ‘bewoner’ – notaris Eskes – verhuisde naar het Vermeulenhuis aan het Doktersdreefje.

In het pand aan de Lievevrouwepoort – zoals de praktijk straks ook gaat heten – hebben Cramer en Schellekens vrijwel alles gevonden wat zij zochten. ,,Belangrijke voorwaarden waren dat het een centrale plek moest zijn, dichtbij alle (zorg)voorzieningen, in een rustige omgeving, met voldoende parkeergelegenheid bij de deur. En de bestaande inrichting is al grotendeels geschikt,’’ vertellen de praktijkhouders, die de Ruiterstallen in het najaar van 2011 overnamen van Cees Hermus en Anton Flinkenflögel.

Inmiddels telt de praktijk vier huisartsen. Naast Cramer en Schellekens zijn dat Joanique Jongsma en Charlotte de Neve. Het personeelsbestand bestaat verder uit twee praktijkondersteuners, Linda Konings en Lianne Pikaar, die zich voornamelijk ontfermen over patiënten met suikerziekte en bloeddrukproblemen.

Hanneke Vos, Ilona Baremans en Liesbeth Luijks zijn de assistentes en Sandra Toledo is de huishoudelijk medewerkster. Een ‘vrouwenbolwerk’ dus, zoals je dat op veel plaatsen in de zorg anno 2014 tegenkomt.

Uitbreiding van de bezetting in de toekomst, valt volgens Cramer en Schellekens niet uit te sluiten, in verband met de verschuiving van de tweede- naar de eerstelijnszorg.

De verhuizing naar de Lievevrouwepoort staat gepland in september, het pand aan de Ruiterstallen staat inmiddels te koop.

Uit de Steenbergse Courant