zondag 20 januari 2013, 18:35

Carnaval in Strienestad meteen goed op stoom

STEENBERGEN – Kou en sneeuw hebben niet kunnen voorkomen dat ‘De Strienestad’ dit weekeinde op volle kracht is uitgevaren. Oftewel: het carnavalsfeest in Steenbergen is weer uitstekend van start gegaan met het Snorre(kel)- en het Snorrekusbal.

Vanmiddag deden in een volle zaal De Joosse ruim dertig kinderen mee aan de verkiezing voor het jeugdgevolg. De kandidaatjes lieten zich bij de verschillende spelletjes, het hossen en het dweilen van hun leutigste kant zien. Uiteindelijk werden Djerrel Bax als nieuwe Narreke, Sieb Martens als nieuw Mussenkoninkje en Eva Heshof als nieuw Leutvrouwke op de schouders naar binnen gedragen. Tijmen Iriks, Eboney Aarts en Simon den Houting zijn voor het tweede en laatste jaar van de partij als Jeugdprins, Deftig Floddertje en Jantje Oorlog.

Zaterdagavond luidden honderden bietboeren en meerminnen het leutseizoen 2013 in en presenteerden Prins Strienius V, zijn gevolg en het Strienestadse Shandykoor het nieuwe carnavalslied. De prijzen voor de gèèfste snorren gingen naar Elly Zwijgers, Annemiek Huijgens & Marloes Oudesluis en Henk de Groen.

Uit de Steenbergse Courant