zaterdag 29 november 2014, 21:39

Leerlingen Merijntje verkennen de kunst

NIEUW-VOSSEMEER - Kunstenaar Frans van Drunen uit Nieuw-Vossemeer heeft de leerlingen van groep 8 van basisschool Merijntje in een maand tijd behoorlijk enthousiast weten te krijgen voor abstracte kunst. Donderdagmiddag toonden twintig kinderen de resultaten van het project ‘Kunstbegeleiding’aan hun ouders, opa’s en oma’s en aan andere belangstellenden.

Resultaten die er mochten zijn. Zo was ‘De Blauwe Zebra’ te zien en een kleurenboom, een sculptuur van kunst & fantasie. Bijzonder is ook de vogel die, wanneer je hem van een andere kant bekeek, ook een lieveheersbeestje kan zijn.

Frans van Drunen: “Ik ben eerst op school geweest om kunst onder de aandacht te brengen. Daarna zijn de kinderen bij mij in het atelier geweest, gevolgd door een workshop. In die weken werd hun interesse alleen maar groter en de talenten van de kinderen goed zichtbaar. Ze zaten met de tong uit hun mond te werken en dat zegt heel wat.”

Bij de meeste kinderen krijgt het kunstwerk een plaatsje op de eigen kamer, maar sommige ouders waren zo verrukt overde prestatie van hun kroost, dat het een ereplekje in de woonkamer krijgt.

Uit de Steenbergse Courant