donderdag 14 augustus 2014, 10:38

Frietjes als krachtvoer voor de tijdrit

STEENBERGEN – De ergste regenbuien leken gelukkig achter de rug toen de Kleine Tour vanmorgen vertrok voor de derde etappe, die de karavaan vandaag onder meer in Sint Philipsland, Oud-Vossemeer, Tholen en Halsteren brengt.

Tegen de klok van drie uur zijn de rennertjes weer terug in Steenbergen en om kwart voor vijf krijgen zij allemaal lekkere frietjes geserveerd op de Markt, waar om zes uur het startschot voor de tijdrit klinkt en de jubilerende Kleine Tour natuurlijk weer hoopt op grote belangstelling van het publiek rondom het parcours (Markt-Westdam-Kromme Elleboog-Kaaistraat).

Kijk op… rugnummer 13

KijkopSteenbergen.nl zoomt elke dag in op een rennertje uit de Tour-karavaan met een special rugnummer. In de derde aflevering: Jelle Smout, van Van Gils Autoschade. Hij rijdt deze week in de rondte met rugnummer 13.

Je zal maar met het rugnummer 13 in de Kleine Tour moeten rijden. Voor de 14-jarige Jelle Smout maakt het echter niet uit dat hij het ‘ongeluksgetal’ heeft toebedeeld gekregen. Het gaat hem dit jaar in de Kleine Tour zelfs beter af dan anders: Jelle staat in het individueel klassement tien plaatsen hoger, op de 35ste plek, en zijn team derde in de tussenstand van het algemeen ploegenklassement. Dinsdag was hij bovendien de drager van de witte trui. Die kreeg hij maandagavond uitgereikt, als oudste rennertje van zijn ploeg, die de alternatieve koppelkoers won.

Jelle – leerling van ’t R@velijn – is niet alleen sportief, maar ook actief in de muziekwereld. Samen met zijn maat Joost Brok luistert hij feestjes op met hun eigen Drive In, JJ Sound.

Bekijk het volledige fotoalbum van de Kleine Tour 2014 via:

http://www.kijkopsteenbergen.nl/fotoalbums/kleine-tour-2014

Voor meer informatie en alle uitslagen:

http://www.kleinetour.nl/

Uit de Steenbergse Courant