maandag 23 december 2013, 11:32

Fractievoorzitters en wethouders bij Commissaris van de Koning

STEENBERGEN – De fractievoorzitters van alle raadspartijen en alle wethouders zijn vanmiddag om twee uur ‘ontboden’ bij Commissaris van de Koning Wim van de Donk van de provincie Noord-Brabant. Laatstgenoemde geeft aansluitend op deze bijeenkomst in Den Bosch een toelichting aan de pers over de bestuurscrisis in de gemeente Steenbergen, die finaal uit de hand is gelopen na de motie van wantrouwen die zes van de negen raadsfracties donderdagavond uitspraken tegen burgemeester Saskia Bolten.

De fracties van VVD, CDA, Steenbergen Anders, D66, Door! en GB/Dé Lokale Partij waren van plan om gisteren in het gemeentehuis de media toe te spreken over de ontstane situatie en hun beweegredenen om het vertrouwen in de burgemeester op te zeggen. Die persconferentie werd vervolgens afgeblazen om eventuele ‘excessen’ te voorkomen. De partijen vreesden voor een soort ‘volksopstand’.

De massale onvrede onder de bevolking over de gang van zaken in bestuurlijk Steenbergen leidde niet tot oproep, maar wel tot de start van een petitie-actie om Saskia Bolten als burgemeester te behouden. 

Met welk doel de fractievoorzitters en de wethouders precies door Van de Donk naar het provinciehuis zijn geroepen, is niet bekend gemaakt. De Commissaris van de Koning liet afgelopen weekeinde in de media weten zich ernstige zorgen te maken over de situatie in Steenbergen. Hij zal zowel de politieke leiders als de wethouders allicht op hun bestuurlijke verantwoordelijkheid wijzen en tot kalmte manen in deze hectische tijden.

Uit de Steenbergse Courant