vrijdag 19 december 2014, 14:36

Nieuwe exploitant Cromwiel neemt 1 januari beheer al over

STEENBERGEN – De exploitatie van ’t Cromwiel wordt al met ingang van 1 januari overgenomen door Hydra Sportbeheer uit Valkenswaard. Dat is de gemeente met de nieuwe beheerder overeengekomen. Volgende week moet de gunning nog wel officieel worden bekrachtigd en zijn er gesprekken met de huidige personeelsleden over een eventuele overgang.

Het beheer van ’t Cromwiel berustte de afgelopen drie jaar bij Stephan Ardon van Sardonos Promoties, die hiervoor door de gemeente werd ingehuurd. Ardon deed ook een gooi naar de exploitatie, maar zijn plannen werden in de aanbestedingsprocedure ongeldig verklaard. De aanbestedingsprocedure liep ook nog enige vertraging op, waardoor de gemeente ervan uitging dat de nieuwe beheerder – de enige andere kandidaat – pas op 1 februari de exploitatie zou kunnen overnemen.

Het contract met Ardon loopt op 31 december af; met hem wilde de gemeente aanvankelijk nog een oplossing bedenken voor de maand januari. Dat is nu dus niet meer nodig. ,,Ik vind het jammer dat ik er met de gemeente niet uitgekomen ben, zowel voor de korte als de lange termijn,’’ reageert Ardon desgevraagd. Eerder sprak hij al zijn grote teleurstelling uit over het feit dat zijn plannen als ongeldig werden bestempeld.

Tegen de gunning aan Hydra Sportbeheer kan formeel nog tot 23 december bezwaar worden gemaakt bij de gemeente. Tot het allemaal definitief rond is wil directeur John van den Boom van het Valkenswaardse bedrijf dan ook liever niet uitgebreid reageren op de stand van zaken. Wel bevestigt hij dat het de bedoeling is om per 1 januari het beheer te gaan voeren over ’t Cromwiel.

Uit de Steenbergse Courant