donderdag 8 januari 2015, 11:38

PvdA neemt initiatief voor protestactie tegen terreur

STEENBERGEN – De fractie van de PvdA heeft het initiatief genomen om vanavond ook in Steenbergen een protestactie te houden, ter veroordeling van de gruwelijke terreuraanslag die gisteren plaatsvond op de redactie van het weekblad Charlie Hebdo in Parijs en ter nagedachtenis aan de slachtoffers die daarbij te betreuren vielen.

De PvdA hoopt dat er vanavond om 18.00 uur zoveel mogelijk mensen naar het gemeentehuis komen voor deze solidariteitsbijeenkomst, die zich buiten zal voltrekken. De partij werkt momenteel aan een verklaring om ter plekke af te leggen en probeert daarbij ook alle andere politieke partijen in Steenbergen te betrekken.

,,Maar het moet liefst niet alleen iets van de politiek zijn,’’ stelt raadslid Joey van Aken van de PvdA. ,,Vandaar deze oproep aan al onze burgers.’’

In heel Nederland worden spontaan initiatieven ontplooid om manifestaties te houden, om het belang van de vrijheid van meningsuiting en de democratie te onderstrepen, en terroristen te laten merken dat zij met hun moordaanslagen geen verdeeldheid kunnen zaaien in onze samenleving.

In verschillende plaatsen zijn het de burgemeesters die het initiatief hebben genomen. De PvdA heeft van burgemeester Joseph Vos de toezegging dat hij de actie in Steenbergen, die naar verwachting een half uur gaat duren, sowieso ondersteunt met zijn aanwezigheid. 

Uit de Steenbergse Courant