woensdag 17 juni 2015, 13:55

Klaprozen in volle bloei

WELBERG – Indachtig de belofte die voorzitter Angelo Somers van de Stichting Bevrijdingsmonument Welberg in 2010 deed aan de inmiddels overleden Canadese oorlogsveteraan Danny McCleod, wordt het veld tegenover de klok aan de Canadezenweg sindsdien elk jaar ingezaaid met klaprozen, die nu weer in volle bloei staan.

Met de rode gloed van de wilde bloemen, die het bloedvergieten als het ware symboliseert, wordt de herinnering levend gehouden aan degenen – burgers en militairen – die hun lieten voor onze vrijheid. De slachtoffers vielen hier met name in november 1944, toen de geallieerde troepen West-Brabant bevrijdden van de Duitse bezetting.

Bij de 70-jarige herdenking van de bevrijding, afgelopen najaar, deelde de Stichting Bevrijdingsmonument Welberg zakjes met klaprozenzaad uit en dat wil zij blijven doen, in de hoop dat er op zoveel mogelijk plaatsen in Steenbergen en omgeving ‘poppies’ gaan bloeien.

De organisatie, alsook de redactie van KijkopSteenbergen.nl, zou graag foto’s zien van plekken waar dat momenteel het geval is. U kunt deze insturen via redactie@kijkopsteenbergen.nl

Uit de Steenbergse Courant