woensdag 30 september 2015, 20:20

Ruud van den Belt wordt nieuwe burgemeester

STEENBERGEN – ,,Wij hebben het gevoel dat hij écht bij Steenbergen past en de aanjager met verbindend vermogen is waar we naar op zoek waren.’’ Zo typeerde voorzitter Wilma Baartmans van de vertrouwenscommissie vanavond de man die de raad voordraagt als nieuwe burgemeester van de gemeente Steenbergen: de 53-jarige Ruud van den Belt uit Geertruidenberg.

Als de minister van Binnenlandse Zaken en uiteindelijk koning Willem-Alexander met de voordracht akkoord gaan, wat normaal gesproken wel het geval is, wordt Van den Belt op 30 november officieel geïnstalleerd als opvolger van waarnemend burgemeester Joseph Vos en als het om de kroonbenoeming gaat als opvolger van Saskia Bolten, in wie de raad eind 2013 het vertrouwen opzegde.

Van den Belt is ‘VVD-georiënteerd’, was in het verleden loco-secretaris en interim-directeur van de gemeente Geertruidenberg, waar hij vervolgens van 2010 tot 2014 als wethouder in het college zat. De nieuwe burgemeester is getrouwd en heeft één zoon.

Hij voldoet niet aan een belangrijke wens van de raad, die bij voorkeur naar iemand met ervaring als burgemeester zocht, maar uit de 28 kandidaten toch voor Van den Belt koos. ,,Er was meteen een klik,’’ aldus Baartmans.

,,En we hebben als vertrouwenscommissie een grondig proces gevoerd. Tot de procedure behoorde ook een assessment. In de vertrouwenscommissie zaten naast vertegenwoordigers van alle zeven raadsfracties als adviseurs ook wethouder/loco-burgemeester Cors Zijlmans, loco-gemeentesecretaris Rob Bogers en raadsgriffier Lenneke van der Meer.

Het tiental omschrijft Van den Belt als ‘een ambitieuze bestuurder met visie. Aimabel, zeer benaderbaar en hij weet hoe hij mensen mee mot krijgen. We denken met zijn benoeming een positieve bestuurlijke impuls te geven aan de ontwikkeling van Steenbergen’.

Uit de Steenbergse Courant