woensdag 16 maart 2016, 14:02

Actief Zorg neemt cliënten en personeel TSN over

STEENBERGEN – De colleges van de drie Brabantse Wal gemeenten – Steenbergen, Bergen op Zoom en Woensdrecht, hebben Actief Zorg gekozen als partij om de cliënten en medewerkers van TSN Thuiszorg over te nemen. Hiermee wordt de zorg aan de betreffende cliënten gecontinueerd en kunnen de betrokken personeelsleden aan het werk blijven tegen dezelfde arbeidsvoorwaarden.

TSN Thuiszorg is/was de grootste leverancier van huishoudelijke ondersteuning in Nederland. Eind 2015 werd bekend dat het bedrijf in zwaar weer verkeerde en surseance van betaling had aangevraagd. Dit raakte maar liefst 307 gemeenten, waaronder ook Steenbergen, Bergen op Zoom en Woensdrecht.

TSN maakte samen met de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) een plan voor de overname van haar werkzaamheden door Buurtzorg. De colleges van de drie Brabantse Wal-gemeenten besloten daarmee niet in te stemmen voordat zij ook andere aanbieders van huishoudelijke ondersteuning, waarmee zij al contracten hebben, een kans hadden gegeven.

Uit de ingediende plannen, hebben zij nu dus Actief Zorg gekozen als meest geschikte partij. De daadwerkelijke overname staat gepland op 25 april, tot die tijd is de thuiszorg door TSN gegarandeerd.

Uit de Steenbergse Courant