vrijdag 27 mei 2016, 12:30

10de editie jeugdvoetbaltoernooi vv Steenbergen

STEENBERGEN – Op het sportpark aan de Seringenlaan vindt morgen, zaterdag 28 mei, de tiende editie van het grote Albert Heijn Achterberg Jeugdvoetbaltoernooi van vv Steenbergen plaats, waarbij verdeeld over een ochtend- en middagprogramma tachtig teams in actie komen.

De deelnemende clubs komen uit de regio maar ook van ver daarbuiten, tot en met plaatsen als Loosdrecht, Tilburg, Houten, Amersfoort en zelfs Sint-Truiden in België. Het feit dat er een wachtlijst bestaat, zegt genoeg over de populariteit van het jubilerende evenement.

Het toernooi is bedoeld voor de kabouters t/m de D-pupillen, die strijden om 42 bekers en allemaal een medaille mee naar huis krijgen. Daarvan zijn er door de organisatie - een vast team van 55 vrijwilligers (ook hiervoor geldt een wachtlijst!) - maar liefst 970 ingeslagen.

Bij de verschillende spelonderdelen rondom het toernooi zijn eveneens bekers te verdienen voor de kinderen die hieraan meedoen. Ter gelegenheid van het tweede lustrum is als speciale attractie een zogenoemde Sutu-muur te vinden op het sportpark, een technologisch hoogstandje met interactieve voetbalspellen. Zowel de deelnemertjes als de bezoekers mogen deze uitdaging aangaan.

Het programma begint om 9.00 uur, om 12.30 uur is de prijsuitreiking van het ochtendtoernooi, waarna om 14.15 uur de middagwedstrijden beginnen, waarvan de prijsuitreiking om 17.50 uur staat gepland. 

Foto Mark Koenraadt

Uit de Steenbergse Courant