Afbeelding
maandag 29 augustus 2016, 18:00

Kunstenares Elly Gommers wil zich blijven ontwikkelen en verbeteren

Voor het derde achtereenvolgende jaar staat de Gummaruskerk tijdens de Steenbergse Jaarmarkt in het teken van de kunst. Van vrijdag 2 t/m zondag 4 september is er - op initiatief van Kunstforum Steenbergen, Retail Platform Steenbergen, Platform Kunst en Cultuur Steenbergen en Albert Heijn Achterberg - een expositie ‘van hoge klasse’ te bezichtigen met werken van zeven kunstenaars, die we in aanloop naar de tentoonstelling één voor één alvast aan het publiek voorstellen. Vandaag: Elly Gommers.

De Steenbergse Elly Gommers (1965) is een kunstenaar in de breedste zin van het woord. Of het nu schilderen is, beeldhouwen in brons, hout of steen, binnenhuis- of tuinarchitectuur (het liefst met bijzondere planten), het mede-verbouwen van het oude Stadhuis van Steenbergen naar een woon-, werk- en trouwlocatie, of het opknappen van oude, afgedankte meubels: Elly’s creatieve brein kent geen grenzen!

Hoge onderscheiding

Na jaren lessen gevolgd te hebben bij verschillende kunstenaars, was het behalen van de Kunstacademie altijd een grote wens. Begin deze zomer slaagde zij, met een Hoge Onderscheiding, voor de opleiding Hogere Graad Schilderkunst Olieverf (thema portret) aan de Kunstacademie in Kapellen, Antwerpen, waar ze nu verder gaat met de opleiding modeltekenen.

Inspirerend

,,Het kunstonderwijs in België is erg gericht op verschillende technieken, waardoor je jezelf blijft ontwikkelen en verbeteren. Maar ook omdat het met mede-kunstenaars erg gezellig en inspirerend is,’’ stelt Elly, die bewust voor de genoemde richtingen heeft gekozen, omdat ‘de mens’ voor haar centraal staat. ,,Daar kun je de meeste emotie en het meeste gevoel in leggen en dat vind ik het mooist.’’

Opvallend groot

Dat gebeurt de ene keer in rustige, natuurlijke tinten, dan juist weer kleurrijk, expressief en soms opvallend groot. Zo meten enkele van haar examenwerken maar liefst 2.25 bij 2.30 meter. Deze grote doeken komen erg mooi tot hun recht in de hoge ruimtes en op de grote muren van het oude stadhuis in de Kaaistraat, waar zij woont.

Afbeelding

Uit de Steenbergse Courant