zaterdag 12 november 2016, 09:00

Jubileumexpositie Fotoclub Steenbergen

STEENBERGEN – Fotoclub Steenbergen viert op zondag 20 november met een jubileumexpositie, in de aula van de Gummarusschool, haar 40-jarig bestaan.

Daar kunnen alle belangstellenden dan een overzichtstentoonstelling zien van werken vanaf de eerste jaren na de oprichting in 1976 tot en met nu. De jarige fotoclub doet in het bijzonder een beroep op haar oud-leden, niet alleen om de expositie te komen bezoeken, maar ook om een foto mee te brengen uit de periode dat zij lid waren, zodat die aan het publiek getoond kunnen worden. Aanmelden is nog mogelijk tot 16 november via post@fotoclubsteenbergen.nl

Foto’s van scholieren, oude camera’s, doka en een primeur

Daarnaast wordt de jubileumexpo ook opgesierd met foto’s die gemaakt zijn door leerlingen van Steenbergse basisscholen, die de fijne kneepjes van de fotografie hebben geleerd van leden van Fotoclub Steenbergen. Ook zullen er oude camera’s, een doka (donkere kamer) en een reeks creatieve zelfportretten van de leden te bezichtigen zijn, alsmede een heuse primeur, maar daarover wil de fotoclub op voorhand verder nog niets kwijt. Wie nieuwsgierig is, kan op zondag 20 november tussen 11.00 en 17.00 uur in de Gummarusschool aan de Esdoornstraat 1. Toegang gratis.

Uit de Steenbergse Courant