Afbeelding
woensdag 12 april 2017, 11:00

Welbergenaar wint ticket voor halve finale pokerkampioenschap

WELBERG – Na afloop van de voorronde van het Open Nederlands Kampioenschap Poker die onlangs bij partycentrum De Duiventoren in Welberg werd gehouden, mocht Konah Koster uit Rucphen zich officieel ‘Pokerkampioen van de gemeente Steenbergen’ noemen. Direct achter hem eindigde Marco van Wesel. Als ingezetene van de Welberg is hij daarmee de beste pokerspeler die ook daadwerkelijk woonachtig is in deze gemeente.

Van Wesel zelf is dik tevreden met de prestatie die hij op 17 juni verder aan kan scherpen tijdens de halve finale van Zuid-West Nederland in Giessenburg. De Welbergenaar is uitbater van het partycentrum aan de Hoogstraat en al jarenlang fanatiek pokerspeler. Toen de organisatie van het Open Nederlands Kampioenschap Poker in 2016 op zoek ging naar geschikte locaties voor een van de 125 voorrondes was hij er als de kippen bij om het evenement naar zijn etablissement te lokken.

Het ONK Poker is het grootste pokertoernooi voor de recreatieve pokeraar in Nederland. Iedereen met een voorliefde voor het spel kan mee doen. Tijdens de voorronde in Welberg  meldden zich 65 pokerspelers die er een topavondje beleefden in een ‘royal’ atmosfeer .

De overwinning van Konah Koster leverde de Rucphenaar een trofee met de titel ‘Amateur Poker Kampioen van de gemeente Steenbergen’ op. Daarnaast kwalificeert hij zich voor de landelijke finale. De beste tien procent van alle deelnemers maakt kans om zich hier via de halve finales voor te kwalificeren. Dat lukte in de Welberg naast Van Wesel ook de nummer 3 Marek Strzecha. Op de vierde plaats eindigde Miguel Gomes en op de vijfde Andy de Bruin. Zij winnen allebei een wildcard. Met twee wildcards kunnen zij uiteindelijk ook naar de halve finale.

Tekst: Dasja Abresch©KijkopSteenbergen; Foto: ONK Poker

Uit de Steenbergse Courant