Afbeelding
zondag 7 mei 2017, 13:26

Recordregen tijdens 13de edititie Ultraloop Steenbergen

STEENBERGEN – Op zaterdag 6 mei vond in Steenbergen de 13de editie van de Ultraloop plaats. Ter hoogte van ’t Cromwiel aan de Wouwsestraat in Steenbergen werd het startsein gegeven voor de verschillende looponderdelen en konden de lopers hierbij de sportieve strijd met elkaar aangaan.

De successen van voorgaande jaren, maakten dat de verwachting voor deze editie van de Steenbergse Ultraloop hooggespannen was. De ware recordregen van gisteren overtrof echter menig stoutste droom. Het tot in de puntjes georganiseerde evenement en de gunstige loopomstandigheden, zorgden voor het verbreken van maar liefst vier parcoursrecords, een nationaal- en een wereldrecord.

Schrappen 24-uurloop, toevoeging Kidsrun

Voorafgaand aan deze editie is door de organisatie besloten om de vierentwintiguurloop dit jaar te schrappen. Op de ultraloopkalender was er op dit onderdeel dermate veel aanbod, dat gevreesd werd voor een te dunne spoeling. Toch bood het veelzijdige programma voor iedere loper nog voldoende mogelijkheid om zijn of haar favoriete onderdeel te kunnen lopen. Voor het eerst dit jaar is voor de kinderen van de basisschoolleeftijd de Kidsrun aan het evenement toegevoegd. Eerlijkheidshalve is hier, door het grote verschil in leeftijd en fysiek vermogen, geen klassement voor opgemaakt. Maar liefst 25 kinderen kwamen hierbij de sfeer van een èchte hardloopwedstrijd proeven en legden hardlopend een afstand van 1250 meter af.

Steenbergse Ultraloop geniet veel aanzien

Voorafgaand aan de prijsuitreiking in ’t Cromwiel, gaf wethouder Petra Lepolder in haar inleidende toespraak aan enorm onder de indruk te zijn van de geleverde prestaties. “De Steenbergse Ultraloop heeft een voorname plaats op de (inter)nationale hardloopkaart veroverd en krijgt inmiddels welverdiend enorm veel aanzien”.

Uitslagen

  • 1ste prijs Ultraloop 12 uur: Dan Lawson uit Brighton, Engeland (152,040 km.)
  • 1ste prijs Ultraloop 6 uur: Leonie Ton uit Wissenkerke, Zeeland (77,934 km.)
  • 1ste prijs Marathon: Wouter Decock uit Oostende, België (42,195 km. in 2:38:29 uur)
  • 1ste prijs 1 uurloop: Bart Herselman uit Steenbergen (13,427 km.)
  • 1ste over de Finish bij Kidsrun: Dyero IJzermans

Nieuwe records

Stephane Ruel uit Frankrijk kondigde aan bij de 12 uursloop een aanval op het wereldrecord in de categorie ‘mannen 50+’ te zullen doen. Dit lukte hem door in 12 uur de afstand van 147,481 km te lopen. Behalve het in de wacht slepen van de eerste prijs bij de 6 uursloop, vestigde Leonie Ton met haar topprestatie eveneens een nieuw Nederlands record. Met ook nog eens het verbreken van vier parcoursrecords kan er teruggekeken worden op een evenement dat zijn weerga niet kent.

Door Mascha Diaz ©Steenbergse Courant/KijkopSteenbergen.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de Steenbergse Courant