Afbeelding
zaterdag 20 mei 2017, 08:00

Feestprogramma opening Haven: vandaag: zaterdag

PROGRAMMA ZATERDAG

Zaterdag 20 mei 11:00 uur: Vijf bands in actie

Op de haven pier is een 60 m2 groot podium gebouwd. Hier zullen vanaf 11:00 uur vijf bands een optreden verzorgen. Voor het podium is een terras ingericht voor het publiek, dat door de havenhoreca wordt voorzien van een natje en een droogje.

Het programma is als volgt:

11:00 – 11.45 uur: Dweilband ‘Dweilberg’

12:00 – 13:00 uur: Phonecall

13:15 – 13:45 uur: De Primurkus

14:00 – 14:45 uur: De Primurkus

15:00 – 15:30 uur: Harmonie Amicitia

15:45 – 17:15 uur: Digoo Doo Jazzband

Zaterdag 20 mei 12:00 - 14:00 uur: Historische informatie

In ‘het Zaaltje’ van Brasserie De Kaai heeft Heemkundekring De Steenen Kamer een ronde tafelgesprek met historicus Prof. H. Leune. Deze kent Steenbergen persoonlijk vanuit zijn jeugdjaren en schreef recentelijk nog twee boeken over gebeurtenissen uit het Steenbergse verleden. Zo kreeg het in het Slingerbos gelegen Padmos zijn aandacht en bracht Leune de historie van Fort Henricus in kaart.

Zaterdag 20 mei 11:00 uur: Speelparadijs

Zaterdag is het havengebied een waar kinder-speel-paradijs. Diverse attracties zijn voor alle kinderen gratis toegankelijk. Springkussens, waterbassins met drijvende mensgrote loopballen, zweef- en draaimolens, mini-cars en scooters zullen zorgen voor onbegrensd plezier. Scouting Steenbergen realiseert een grote schommel en er is nog meer: creatieve kinderen kunnen zich uitleven tijdens knutselworkshops van Kunstcentrum Steenbergen in de speciale pagodetent. Er zijn kraampjes met maritieme ambachten: scheepsbouw in flessen, scheepsnaam borden vervaardigen, maar ook scheepsmodellen bouwen en glasblazen. Op het parkeerterrein tegenover De Wallevis wordt een spectaculaire attractie opgebouwd: de bungee trampoline. En waterliefhebbers die een voucher hebben ontvangen kunnen met fluisterboten naar het Bovensas varen om vervolgens weer in de haven terug te keren.

Zaterdag 20 mei 13:30 uur: Wandeltocht

Wandelsportvereniging organiseert op deze feestelijke dag een wandeltocht langs de Vliet. Hiervoor start de inschrijving om 13:30 uur in restaurant De Wallevis. Een half uur later, om 14:00 uur kunnen de deelnemers op weg voor een 7 kilometer lange wandeling. Deze gaat richting Fort Henricus en volgt de Vliet grotendeels richting De Heen. Net als bij alle andere activiteiten is ook hier de deelname gratis.

Zaterdag 20 mei 2017 – 20:00 uur: Voorprogramma Aqua Musica

In de Steenbergse haven warmt de K-street Jazz band het publiek alvast op voor het muzikale spektakel Aqua Musica. Deze inmiddels landelijk bekende band is de jongste klassieke jazzband die Nederland rijk is. De muzikanten spelen onvervalste en opzwepende New Orleans jazz-muziek.

Zaterdag 20 mei 2017 – 20:45 uur: Stb Waterland

Fotoclub Steenbergen telt vijftien kundige amateurfotografen. Jaarlijks organiseert de fotoclub een expositie waarin werk uit het voorbije jaar tentoon wordt gesteld. Onlangs gebeurde dit voor de veertigste maal. Speciaal voor de feestelijke opening van de haven stelde de fotoclub een presentatie samen met als titel: ‘Stb Waterland’. Prachtige beelden van de Vliet worden op het grote ledscherm getoond.

Zaterdag 20 mei 2017 – 21:00 uur: AQUA MUSICA

Aqua Musica moet het muzikale hoogtepunt worden tijdens de feestelijke opening van de Steenbergse haven. Vanaf de 1000 zitplaatsen die zijn gerealiseerd bij de havenkom en de honderden staanplaatsen daarachter krijgt het publiek zicht op het ponton in de haven van waaraf Aqua Musica wordt gepresenteerd. Niet alleen Mannenkoor ABS en het professioneel SBO-showorkest zetten hun beste beentje voor, er zijn ook diverse solisten: Bèr Schellings, Emilie Wijers, Julien Marnier en Flip de Nijs. Daarnaast heeft Aqua Musica een bijzondere trekker in de vorm van Amira Willighagen. Zij won in 2013 ‘Hollands Got Talent’ en verovert sindsdien internationaal diverse podia. Aqua Musica staat onder algehele leiding van dirigent Jan Ligtenberg.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de Steenbergse Courant