maandag 5 juni 2017, 17:10

Zinloze vernieling bij De Meermin: 180.000 liter water weggestroomd

STEENBERGEN - Je zou er haast moedeloos van worden. Opnieuw is Steenbergen het slachtoffer geworden van zinloze vernieling. Dit keer was zwembad De Meermin het slachtoffer. “Wij zetten ons giga in om het de gemeenschap naar de zin te maken. Ook buiten werktijd doet ons team dat. Dit is geen leuk cadeautje voor onze inzet”, zo laat zwembadchef Leo Holierhoek namens zijn team weten. Hij roept inwoners die eventueel wat hebben gezien op om dit te melden.  

“Afgelopen zaterdag hadden we een prima dag. Niks vreemds gemerkt. Zondag bemerkten we dat het waterpeil in de basins was gezakt. Dan ga je zoeken naar een oorzaak. Die vonden we bij het terrein van de zonnecollectoren. Het hek was vernield en er was schade aan het systeem. Of ik moet spreken van sabotage of zinloze vernieling weten we niet’, aldus Leo Holierhoek. Wel is duidelijk dat de schade minimaal een paar duizend euro is en dat er maar liefst 180.000 liter water is weggelopen. “Dat betekent veel koud water toevoegen. Dat heeft nu gelukkig niet zo’n enorme invloed op de temperatuur van het water. Die was zeer comfortabel en is dat nu iets minder. Van de 26 graden zullen we nu zoeken naar zo’n 24”.

Zinloos en vooralsnog een raadsel

Waarom de schade is toegebracht is voor Holierhoek een raadsel. “Wij hebben geen problemen gehad met de jeugd. Naast wat kleine, normaal voorkomende zaken is er de laatste tijd zeker geen probleem geweest. Dus van die hoek verwachten we het niet. Wie dan wel verantwoordelijk is weten we nog niet. Daar wordt nu onderzoek naar gedaan. Wanneer iemand iets weet of gezien heeft, dan hoop ik dat het gemeld wordt. Het moet nu toch onderhand eens klaar zijn met die zinloze vernielingen die steeds in Steenbergen plaatsvinden. Aan de instelling van ons zwembadteam en alle vrijwilligers verandert er overigens niks hoor. Wij blijven er keihard aan werken om De Meermin het beste zwembad te laten zijn, waar de bevolking zich plezierig kan blijven vermaken”.

Foto: vandaag - maandag - was het zwembad net zoals normaal gesloten. Morgen gaat het bad gewoon weer open.

tekst en foto: Peter Vermeulen © Steenbergse Courant / KijkopSteenbergen.nl

Uit de Steenbergse Courant