Afbeelding
dinsdag 20 juni 2017, 09:00

Tim Huisman: Ontwerpfestival CentrumHaven overbodig

DINTELOORD – “We hebben over de opknap van de Dinteloordse haven en het centrum al voldoende gesproken. Twee beeldvormende vergaderingen en twee formele informatie-avonden. Het is allang duidelijk wat de inwoners van Dinteloord willen. Het zogenoemde ontwerpfestival en het hele proces daarachter is zonde van de kosten en de tijd. Ik vind dat we moeten beginnen en niet voor onnodige vertraging moeten zorgen”, stelt fractieleider Tim Huisman van Steenbergen Anders. Hij is al het gepraat beu. “Om het op zijn Rotterdams te zeggen: niet lullen, maar poetsen”.

“Het is eenvoudig en helder. De Dinteloordse haven is nu uitgediept. Dat is een goede zaak, het was ook noodzakelijk. Als de haven nu aan de kop verbreed wordt en er komen direct al wat fundamentele voorzieningen – zoals elektra voor de booteigenaren die hier aanmeren, dan zijn we al een heel eind. Verder willen de inwoners meer groen en meer zitbankjes. Aan de Kreek zouden ‘kademuren moeten komen’, dat is een mooie beschoeiing”, vindt het raadslid. Hij ziet het ‘Ontwerpfestival’ als overbodig en stelt dat het geld beter gebruikt kan worden. “Alleen deze eerste avond kost al een paar duizend euro. En daar komt nog een hoop aan kosten bij voor het vervolg. Van dit geld kunnen we beter wat extra voorzieningen realiseren”.

Eerst de haven, dan het centrum

Hij vindt ook dat de naam CentrumHaven een verkeerde volgorde aangeeft. “Ons centrum kan nog wel even wachten, eerst de aanpak van de haven. Die is het hardste nodig. En ik vind ook dat we dit jaar al zouden moeten beginnen. Nu wordt gesproken over eind 2018, dat dan wordt vast 2019. En die vertraging is echt onnodig”, stelt Tim Huisman. “Weet je dat de gemeenteraad als in 2008 de visie Waterparel heeft aangenomen? Daarin stond precies wat er moet gebeuren. Er is niets mee gebeurd, er is slechts stof op het plan gekomen”

Genoeg visies, nu daden

Wellicht zou Tim Huysman op dit punt bijval kunnen krijgen van Wilma Baartmans, de fractieleider van Gewoon Lokaal!. Die gaf in eerder al aan dat zij het opstellen van allerlei visies behoorlijk beu is. “We worden een beetje moe van al die visies,” aldus Baartmans toen. “En als wij als politici dat al worden, dan kunnen we ons levendig voorstellen hoe de inwoners daar over denken. Stop maar eens met al die visies en ga gewoon wat doen. Ga maar eens écht van binnen naar buiten.”

Niet serieus genomen

Ook heeft de fractie van Steenbergen anders aantal vragen gesteld aan het college van b en w. Hier heeft hij uiteindelijk een reactie op gekregen. “Deze antwoorden op mijn vragen vind ik zeer marginaal. Kort samengevat krijg ik ook het gevoel dat ik als raadslid belangstelling mag tonen, maar verder mijn mond moet houden. Ik voel me niet serieus genomen als raadslid. En daar neem ik geen genoegen mee”. Bij de behandeling van de perspectiefnota krijgt Steenbergen Anders de kans om dat ongenoegen en de reden waarom eens goed voor het voetlicht te brengen.

Afbeelding

Uit de Steenbergse Courant