Afbeelding
vrijdag 23 juni 2017, 18:45

Meisjesvoetbalteam Maria Regina behaalde derde plaats op Nederlands kampioenschap

(Door Con de Groot)

Woensdag 21 juni mocht het meisjesvoetbalteam van de Maria Reginaschool op een bloedhete KNVB Campus in Zeist de Landelijke Finale van het schoolvoetbal 2017 spelen. Eerder dit schooljaar begonnen in heel Nederland circa 5.800 schoolvoetbalteams aan de eerste toernooien. Als voetbalkampioen van de gemeente Steenbergen én van de regio West-Brabant/Tholen én van het district Zuidwest-Nederland ging het team vol vertrouwen naar dit toernooi  in Zeist om tegen de andere districtskampioenen  te voetballen.  

Nummer 1 in de poule

Na de presentatie van de teams konden de wedstrijden beginnen. Duidelijk zichtbaar was dat de meisjes behoorlijk gespannen waren maar al snel kwam, in deze eerste poulewedstrijd, de doelpuntenmachine weer op gang en werd basisschool ‘De Kubus’ uit Emmen met maar liefst 6 – 1 van de mat gespeeld.
In de tweede poulewedstrijd een geduchte tegenstander nl. basisschool ‘Nicolaas Beets’ uit Alkmaar. De Blauwwitjes speelden weer een goede wedstrijd maar meer dan een 1 – 1 gelijkspel werd het niet. Wel was dit resultaat genoeg om nummer 1 in de poule te worden.


Nipt verlies in halve finale
Na de lunchpauze - waarin de meisjes een gezond lunchpakketje kregen van de KNVB - werd om 14.00 uur de halve finale gespeeld tegen de kampioen van Oost-Nederland nl. basisschool
‘De Abacus’ uit Huissen. Onze voetbalsters zetten de tegenstander behoorlijk onder druk en kwamen tot een schot op de paal en enkele goede kansen, maar de bal wilde maar niet in de goal vliegen. Het team uit Huissen kwam er na de rust enkele keren gevaarlijk uit en uit een van deze counters wist de beresterke spits van hen dan ook de 0 – 1 te scoren. De meisjes gingen nog eens vol in de aanval maar de uitslag veranderde niet meer. Wat een teleurstelling, wat een trieste gezichtjes. De betere ploeg en toch uitgeschakeld voor de landstitel. ‘De Abacus’ veroverde later de door het Steenbergse team zo begeerde titel.

En opnieuw winst: derde plaats

In de wedstrijd om de derde/vierde plaats later die middag richtten de Blauwwitjes zich snel weer op en werd er met voetbal van zeer hoog niveau met 2 – 1 gewonnen van basisschool ‘De Dijck’ uit Maassluis. Een derde plaats van alle schoolvoetbalteams in Nederland. Een fantastisch resultaat.

 De bronzen medailles werden aan het eind van deze middag bij de toppers van de Maria Reginaschool omgehangen door Ajax-speler Abdelhak Noury. Ook kregen zij nog een hele mooie voetbalbeker. Op school volgde er, twee dagen later, ook nog een welverdiende huldiging.
 

Foto: Dit bijzonder sterke meisjesteam - bestaande uit Nada Hector, Nina Vermaat, Kayleigh Lucassen, Tessa van Hassel, Kiki Heshof, Jinx Langenberg, Tess v.d Wegen, Fenna v.d. Kasteele, Daphne Spruyt en de coaches Marlous Mol en Con de Groot - heeft een uniek prestatie geleverd.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de Steenbergse Courant