Afbeelding
woensdag 28 juni 2017, 09:00

Anne van der Veeke winnares tekenwedstrijd rondom nieuwe haven

STEENBERGEN – De wekelijkse tekenles bij ’t R@velijn heeft Mavo2-leerlinge Anne van der Veeke een gratis zwemabonnement en het Monopoly-spel van de gemeente Steenbergen opgeleverd. Ze is de winnaar van de wedstrijd die de gemeente uitschreef voor de leerlingen van Mavo2. De kunstwerken van Maikel Olree en Angelina de Jong eindigden op de tweede en derde plaats.

Het begon allemaal als een ‘buiten-gewone’ tekenles aan de Steenbergse Haven. Hier brachten de leraressen Renate Arons en Jennifer Oosterom de leerlingen van Mavo2 de techniek van perspectieftekenen bij. Hun R@velijn-collega en raadslid Wilma Baartmans leek het een aardig idee om daar nog een extra dimensie aan toe te voegen. Zij vroeg wethouder Cors Zijlmans om er een wedstrijdje aan te koppelen. Hij stemde in: “Het is natuurlijk toch een beetje het jaar van de haven. We hebben net de grootse opening achter de rug en het is aardig om er nu door middel van de leerlingen nogmaals de aandacht op te vestigen.”

Mooi sfeerbeeld

Afgelopen woensdag togen de pubers naar het gemeentehuis waar al hun tekeningen wachtten op het moment van de prijsuitreiking. Een vakkundige jury van onderwijzers en ambtenaren had de schilderijen kort daarvoor beoordeeld. “Dat viel nog helemaal niet mee want er zaten verrassend veel hele goede exemplaren tussen,” aldus Zijlmans. Eén stak er echter met kop en schouders bovenuit en dat was het zicht op de haven zoals dat door Anne van der Veeke was weggezet. “Zij heeft een mooi sfeerbeeld van de haven gecreëerd vanuit een interessant perspectief,” legt de wethouder de keuze uit.

Architectuur

Anne is een waar talent al is zij daar zelf niet zo van overtuigd. “Mijn vriendinnen zeggen altijd wel dat ik mooi kan tekenen, maar ik vind dat zelf nogal meevallen.” Toch heeft de leerlinge wel teken-gerelateerde ambities. “Ik zou later graag iets doen in de architectuur of in de fotografie.”

Met haar prijzen is Anne blij. “Ik ga graag naar het zwembad en Monopoly heb ik ook wel eens gespeeld. Dat vond ik best leuk”

Op de tweede en derde plaats eindigden Maikel Olree en Angelina de Jong. Ook zij krijgen in 2018 een gratis zwemabonnement waarmee zij zowel in Aquadintel in Dinteloord als in De Meermin in Steenbergen terecht kunnen.

Het uitschrijven van wedstrijden wordt volgens de wethouder geen gebruik bij de gemeente Steenbergen. “Dit kwam nu mooi uit vanwege de nieuwe haven. Anderzijds is het wel een hele leuke manier om iets onder de aandacht te brengen en er gelijktijdig de jeugd bij te betrekken. Dus wie weet.”

R@velijn-leerlinge Anne van der Veeke maakte het mooiste schilderij van de Steenbergse haven. Ze won een zwemabonnement en een Monopolyspel.

Foto en tekst: Dasja Abresch©Steenbergse Courant

Afbeelding
Afbeelding

Uit de Steenbergse Courant