woensdag 5 juli 2017, 09:00

Natuurpoort Benedensas is startpunt voor ANBW fietstocht

STEENBERGEN – Het Benedensas, de Dintelse Gorzen, Fort Henricus, het Schelde Rijnkanaal en de Brabantse Wal zijn op woensdag 15 juli het decor voor een van de twaalf fietstochten die de ANWB in Brabant organiseert onder het motto “Ons Brabant Fietst”. Dit alles om deelnemers te stimuleren om de natuur op de fiets te ontdekken.

De fietstocht bij Natuurpoort Benedensas start om 12.00 uur voor individuele fietsers, terwijl de begeleide tocht om 15.00 uur van start gaat. De route is 34,5 km lang, duurt ongeveer twee uur en leidt door de noordkant van de Brabantse Wal, langs de Dintelse Gorzen, Fort Henricus en het Schelde Rijnkanaal. De tocht is geschikt voor jong en oud en kan individueel gefietst worden of begeleid in een groep. ANWB-vrijwilligers bieden hierbij de helpende hand. Deelnemers krijgen tevens een gratis ANWB fiets-check, advies over veilig fietsen op fiets of E-bike, informatie over de omgeving en een Goodiebag. Ook maken deelnemers aan de fietstochten kans op het winnen van een verblijfsarrangement met de Van Goghfietsroute.

Ons Brabant Fietst

Brabant is de eerste provincie in Nederland waar de ANWB dit evenement organiseert. De organisatie doet dit als partner van Ons Brabant Fietst, het initiatief dat het fietsgebruik stimuleert om Brabant leefbaar, gezond en bereikbaar te houden. Bijvoorbeeld met aantrekkelijke themaroutes, zoals fietsen in het spoor van Vincent van Gogh, de Europese fietsroute van het jaar in 2016.   

De ANWB zet zich al decennia in voor fietsen en fietsers. De ANWB weet uit eigen onderzoek dat mensen gemiddeld 3,6 uur per gemaakte tocht voor hun plezier fietsen. Inmiddels gebruikt zelfs een kwart van de fietsers de e-bike voor deze tochten.

Uit de Steenbergse Courant