Afbeelding
zaterdag 22 juli 2017, 14:00

‘Geboorte-uil’ van kleine Liz is gevlogen

NIEUW-VOSSEMEER – Het geboortebord waarmee de komst van Liz de Nijs in Nieuw-Vossemeer werd aangekondigd, heeft de vorm van een uil. De vogel van de wijsheid. Die eigenschap kan niet toegedicht worden aan de persoon die er afgelopen maandagnacht met het bord vandoor ging. Om maar in ornithologische temen te blijven, lijkt er bij deze persoon eerder een koekoek in de bovenkamer rond te vliegen.

Op 21 mei jongstleden werden moeder Esther de Nijs-Van Nielen en vader Arian de Nijs ouders van hun eerstgeborene. Dochter Liz is natuurlijk een wonder zoals er nog nooit een was. Temeer omdat er aan de familieboom die al bijna een eeuw op de hoek van de Hoogte en de Voorstraat staat met haar komst een zesde generatietak groeide.

Geboorteborrel

Heel het dorp mocht weten dat Liz er was en dus werd er bovenaan de dijk een geboortebord geplaatst. Een gezellige uil in mintgroen en grijs, geheel in overeenstemming met de stijlvolle inrichting van de woonboerderij van het gezin. Het zal moeder Esther zijn die hiervoor tekende want in het dagelijks leven is zij eigenaresse van bloemisterij ‘De Steense Passie’ in Steenbergen.

Inmiddels is Liz ‘al’ twee maanden oud en werd het langzamerhand tijd om het bord een mooi plekje op haar kamer te geven. Maar eerst nog even toosten op haar gezondheid tijdens een geboorteborrel die voor aanstaande zondag op het programma staat.

Keurig naast elkaar

De borrel gaat door, maar de gasten moeten het er zonder bord stellen want dat werd in de nacht van zondag op maandag gepikt. Op camera is vastgelegd hoe een onbekende om 01.41 vanaf het dorp aan komt rijden, het bord uit de grond rukt en er mee naar zijn geparkeerde auto loopt. Zes minuten later laten de beelden zien  hoe hij terugrijdt naar waar hij vandaan komt. Vandalisme is het volgens Arian niet. “De dader heeft zijn tijd genomen om de palen waarmee het bord in de grond stond er af te halen en keurig naast elkaar in de struiken te leggen.”

Liever een parasol

Een gouden slag heeft de persoon in kwestie niet geslagen met de diefstal. “Zo’n bord kost hooguit vijftig euro. Bestel er gewoon zelf een,” aldus moeder Esther die er nog steeds boos over kan worden. “Het is toch iets persoonlijks dat deel uitmaakt van de geboorte van je kind.” Arian: “Ik had liever gehad dat hij een parasol of zoiets gestolen had.”

 ‘Typisch mensenstreken’ zou de beroemdste uil van het land, Meneer de Uil, zeggen. Binnen het kader van de Fabeltjeskrant en het feit dat er aan menig gevel in het dorp een vossenkop prijkt, maakt Lowieke de Vos overigens ook deel uit van het lijstje verdachten.

Gelukkig is Liz zich van geen kwaad bewust. Zij slaapt de slaap der onschuldigen. Morgen gezond weer op kleine meid.

2 foto’s

Het geboortebord van de kleine Liz werd afgelopen maandagnacht meegenomen door een onbekende dader. Via Facebook roepen Esther en Arian de dader op zich te melden of tenminste het bord terug te brengen. En snel een beetje graag. Het bericht is inmiddels bijna zeshonderd keer gedeeld.

Door: Dasja Abresch©Steenbergse Courant / KijkopSteenbergen

Uit de Steenbergse Courant