Afbeelding
woensdag 20 september 2017, 08:00

Hondencontroleur moet flink aan de bak

STEENBERGEN – “In totaal 3096 woningen”, antwoordt hondencontroleur Edwin van Tilburg, die vanuit het bedrijf TOG Nederland wordt ingehuurd door de gemeente Steenbergen voor een controle in het kader van de hondenbelasting. Hij gaat alle huizen in Steenbergen af om te zien of er ook honden worden gehouden. En vervolgens of de houder ervan in de registratie van de gemeente voorkomt.

Het is een ‘zachte’ controle, zo blijkt. Want wanneer duidelijk wordt dat een hondeneigenaar zijn of haar hond of honden niet heeft opgegeven – en dus geen hondenbelasting betaalt – dan ontvangt deze nog slechts een formulier. Hiermee kan de aangifte alsnog worden gedaan. Vervolgens dient er belasting te worden betaald: een bedrag van 74 euro per jaar en voor elke hond meer 5 euro per hond extra.

Opgave is overigens ook mogelijk via de website van gemeente Steenbergen. En hondeneigenaren kunnen ook zelf een formulier bij de gemeente ophalen of zelfs telefonisch aanvragen.

Nog geen problemen

“Het gaat prima hoor”, laat de hondencontroleur weten. “Het meeste dat nu voorkomt is dat honden niet zijn afgemeld, na overlijden of verhuizing naar een andere eigenaar. Vrijwel alle inwoners die ik tot nu toe heb benaderd reageren heel begripvol. Weinig problemen dus”.

foto: Peter Vermeulen © Steenbergse Courant/KijkopSteenbergen.nl

Uit de Steenbergse Courant