zondag 8 oktober 2017, 12:00

‘De Stelle’ blijft toch open voor gebruikers

DE HEEN - Tussenkomst van wethouder Zijlmans heeft kunnen voorkomen dat dorpshuis De Stelle gesloten is voor de gebruikers “Een dorpshuis dicht, dat kan niet zomaar. Wij zijn subsidieverlener dus het moet gewoon open,” antwoordde Zijlmans naar aanleiding van vragen van burgerraadslid Theo van Es (Steenbergen Anders). Volgens de wethouder is er na intensief overleg van de afgelopen dagen tot een werkbare afspraak gekomen. Het enig resterende bestuurslid houdt zich tot die tijd bezig met de gesprekken met kandidaat-bestuursleden die zich hebben gemeld.

Van Es stelde zijn vragen naar aanleiding van het vertrek van het bestuur dat per 1  oktober het bijltje erbij neergooide. Naar eigen zeggen als gevolg van voortdurende tegenwerking van het zogenaamde schaduwbestuur dat zich inmiddels als aspirant-bestuur heeft opgeworpen. Volgens het burgerraadslid heeft het schaduwbestuur de beslissing genomen om De Stelle te sluiten. “Er komt dus geen geld meer binnen. Die bevoegdheid hebben zij niet.”

Splijtzwam

Concreet wilde Van Es van het college weten welke stappen het college neemt. “Dit heeft ervoor gezorgd dat er een splijtzwam tot ontploffing is gebracht binnen de Heense bevolking en waardoor de sfeer en de leefbaarheid in De Heen onder zware druk zijn komen te staan. Wat gaat u doen om deze kwalijke situatie te doorbreken en het leefklimaat in een van de mooiste kernen van de gemeente Steenbergen te herstellen”.

Functioneren zoals bedoeld

Het antwoord van Zijlmans was duidelijk: “We doen ons uiterste best om het gemeenschapshuis te behouden met een nieuw bestuur zodat het weer gaat functioneren zoals het altijd de bedoeling is geweest. Voor heel de bevolking. Tot die tijd gaan de activiteiten die gepland zijn gewoon door.”

Door Dasja Abresch

Uit de Steenbergse Courant