Afbeelding
dinsdag 17 oktober 2017, 09:00

Open dag stadsarcheologie Steenbergen goed bezocht

STEENBERGEN – Een behoorlijke groep mensen heeft afgelopen zondag de open dag van de stadsarcheologie Steenbergen bezocht. Er stonden leuke activiteiten op het programma die vooral ouders en kinderen naar het Doornedijkje trokken. Bezoekers kregen een terugblik in het verleden door bijvoorbeeld zelf vuur te maken zoals in de Steentijd.

Dennis Roks uit Kruisland probeert samen met stadsarcheoloog Hans Hanssen met behulp van een vuursteen een fikkie te stoken. “Het is gelukt!”, roept hij enthousiast uit terwijl hij het brandende bosje snel op de grond gooit.

Zijn 8-jarige zoon Kai kijkt vol interesse naar de tafel waar voorwerpen uit de Steentijd uitgestald liggen. “Ik weet er wel een beetje iets over, dat ze geen stroom hadden bijvoorbeeld. Het mooiste vind ik de pijl en boog”. De jonge bezoekers mochten allemaal een keer met pijl en boog op de schietschijf mikken. Dat bleek nog best moeilijk te zijn.

Cadeautje

Bij het andere thema van de dag werd een flinke stap in de tijd gemaakt. Kinderen mochten namelijk met een metaaldetector in het zand naar leuke metaalvondsten zoeken. Jim Kroon vond een stukje gereedschap van bijna 100 jaar oud. Andere kinderen vonden een muntje die ze konden inwisselen voor een klein cadeautje.

“We proberen publiek te trekken met dit soort activiteiten voor kinderen, want zo leren ze samen met hun ouders ook ons museum kennen. Ik ben heel tevreden over het aantal bezoekers, het loopt de hele dag al goed door”, aldus Chris Duijvestijn van stadsarcheologie Steenbergen.

tekst en foto’s: Nicole van de Donk © Steenbergse Courant/KijkopSteenbergen.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de Steenbergse Courant