vrijdag 20 oktober 2017, 13:00

Zaterdag laatste dag voor het ‘Huis van Morgen’

STEENBERGEN – De pop-up store van het Huis van Morgen heeft morgen, zaterdag 21 oktober haar slotdag. De afgelopen weken stonden in de tijdelijke winkel aan de Blauwstraat 58 de nieuwste hulpmiddelen en ontwikkelingen in de zorg in het middelpunt van de belangstelling.

Het ‘Huis van Morgen’ is een tijdelijke winkel in de Blauwstraat waar nieuwe zaken worden getoond die het leven van ouderen wat gemakkelijker of prettiger maken. Er zijn innovaties zoals de Tovertafel, de Belevingstafel, stoere en opvouwbare scootmobielen en systemen om veilig de trap en af te gaan. En er werden workshops, demonstraties, presentaties en spreekuren gehouden op het gebied van zorg en welzijn. Variërend van voorlichting door brandweer en politie, de wijkzusters, tot informatie over gezonde voeding en een cursus valpreventie. Zo konden de bezoekers met eigen ogen zien wat er allemaal mogelijk is om langer zelfstandig te kunnen blijven wonen en functioneren in de samenleving.

Zaterdag is de winkel nog geopend van 10.00 tot 14.00 uur. Dan wordt de deur in Steenbergen gesloten. Wie geen gelegenheid had voor een bezoek in Steenbergen kan in Roosendaal op de zorgboulevard van het Kellebeek College terecht.

Uit de Steenbergse Courant