Afbeelding
maandag 9 april 2018, 13:00

Muziek op schoot tijdens gezellig baby-peutercafé

STEENBERGEN – Woensdagochtend was het gezellig tijdens het ‘Van Baby tot Peutercafé’ dat in de Steenbergse bieb werd gehouden. Hier geen aan de toog hangende baby’s en peuters, of vrolijk drinkende ouders, maar gewoon een ontspannen bijeenkomst van ouders, grootouders of begeleiders van zeer jonge bezoekers.

Claudia de Groen van muziekvereniging Volharding zorgde tijdens deze bijeenkomst voor een bijzonder muzikale noot. Ze spoorde de bezoekers aan om toch vooral met hun kinderen te zingen en zong en speelde met het haar gebruikelijke enthousiasme. “Doe dit gewoon, zonder schaamte. De kleintjes horen niet of je mooi zingt of niet. Maar ze genieten wel van het zingen of muziek maken”.Aan het baby tot peutercafé werken vanuit de bieb twee medewerkers mee: Mirjam Delfos en Myrjam Heijboer. Zij lezen voor en geven advies over de boeken die heel leuk zijn voor het kleine grut. Daarnaast bestaat de reguliere bezetting uit Desiree Musters van het consultatiebureau vanuit het Centrum Jeugd en Gezin. Deze keer werd zij echter vervangen door Anita van der Linden. 

Iedere eerste woensdag van de maand

Het café wordt iedere eerste woensdag van de maand gehouden. Het is bedoeld voor ouders en verzorgers met kinderen van 0 tot 4 jaar. De volwassenen kunnen in ongedwongen sfeer ervaringen uitwisselen over de ontwikkeling van de baby’s of peuters. Toegang is geheel gratis. Wel worden belangstellenden verzocht om zich even per e-mail aan te melden. Dat kan via: babycafe@markiezaatsbibliotheken.nl.

Foto’s: Peter Vermeulen ©Steenbergse Courant

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de Steenbergse Courant