Afbeelding
donderdag 26 april 2018, 14:00

Lintjesregen op gemeentehuis

STEENBERGEN – Vier inwoners van de gemeente Steenbergen zijn vanochtend door burgemeester Ruud van den Belt, uit naam van Koning Willem-Alexander, benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

De lintjes werden opgespeld bij Ingrid van Bezooijen-Slings (51), Adrianne Bogers-Bartels (73), Bram Koole (74) en Ger de Neve (70). Dit gebeurde ten overstaan van familie en vrienden die de betrokkenen met een smoesje naar het gemeentehuis hadden gelokt. 

Burgemeester Van den Belt prees hen allemaal om hun inzet en betrokkenheid op allerlei gebieden binnen de lokale gemeenschap. “Jullie zijn een voorbeeld voor anderen, al zouden jullie waarschijnlijk zelf eerder iemand anders aanwijzen die een lintje verdient. Maar vandaag blijven jullie niet op de achtergrond en verdienen jullie een plek in de spotlights.”

Eerdere jaren lag het aantal onderscheidingen rond de tien. De burgemeester vindt het jammer dat het er dit jaar maar vier zijn en deed meteen een oproep voor volgend jaar. “Ik weet zeker dat er bij stichtingen en clubs nog veel meer mensen zijn die zich met gouden krachten inzetten voor het welzijn en plezier van andere dorpsgenoten.” 

Na afloop van de ceremonie was er in het gemeentehuis een receptie waar alle gedecoreerden uitgebreid werden gefeliciteerd.

Tekst en foto’s: Nicole van de Donk © Steenbergse Courant/KijkopSteenbergen.nl


Heb jij de KijkOp App al? Download nu gratis voor iOS of Android.

Uit de Steenbergse Courant