zaterdag 5 mei 2018, 15:00

Goede resultaten Budovereniging VKO tijdens WK

STEENBERGEN – Pupillen van trainer Erik Willems zijn de afgelopen maanden klaargestoomd om voor een internationale jury tijdens de WK ‘E-Bo-no-Kata’ in St Willebrord hun vaardigheden te tonen. Dat pakte voor een aantal van hen goed uit.

De volgende duo’s van VKO vielen in de prijzen: Categorie Jeugd tot groene band: 3e  plaats voor Bas Hellemons & Wouter Zantberg; t/m bruine band: 1e plaats voor Maurits Dogge en Brian Zantboer.Categorie senioren: Kyu graden 1e plaats voor Ian Segers & Clay Visser; Kyu graden 2e plaats voor Clay Visser & Erik Willems en Ere klasse: 1e plaats voor Rik Rombouts & Erik Willems.

Bushido Award

Uit handen van Tony van Venrooy, de hoogst gegradueerde (8e dan) in Nederland van de organiserende Seishinkai Ju-Jitsu International,  kreeg trainer Erik Willems voor zijn optreden de allereerste Bushido award uitgereikt. Deze werd verleend, omdat de trainer, ondanks het feit dat hij afgelopen week buiten de training om een aantal ribben kneusde, toch als Uke in vier partijen liet zien dat verantwoord doorzetten tot goede resultaten kan leiden. Het delen van kennis, goed trainen en blijven oefenen, soms verliezen maar altijd stevig op de tanden bijten en doorzetten is een levenswijze die de trainer op zijn leerlingen overbrengt en dat werd door de jury gewaardeerd. Budovereniging VKO traint in de gymzaal van Gummarusschool aan de Esdoornstraat. Meer info is te vinden op: www.budovko.nl.

Uit de Steenbergse Courant