Afbeelding
zondag 3 juni 2018, 17:22

Zonnige Braderie Welberg goed bezocht

WELBERG - Als vanouds mag de braderie op Welberg over bezoekers niet echt klagen. Ook dit jaar werkten de weergoden goed mee en zorgden ervoor dat heel wat bezoekers het evenement vanmiddag wisten te vinden. In de ochtend was het minder druk. De eendjesrace die de braderie leuk afsluit, is dit jaar gewonnen door de familie Van Ostayen uit Schijf.

De ‘crew’ van stichting Ontspanning voor Welberg kan tevreden zijn. Hun vele inspanningen hebben voldoende vrucht afgeworpen. Op de braderie stonden naast de talrijke kramen met divers koopwaar en de standjes waar de jongeren hun producten te koop aan boden ook twee bijzondere stands.

Klaproos-poort

In de kraam van de Dorpsraad konden de bezoekers zien hoe het ontwerp van het viaduct tussen Welberg en Stad Steenbergen straks de blikvanger van het kerkdorp wordt. De poort van klaprozen die naar samengevoegd ontwerp van Jaap Groeneveld, Angelo Somers, Hanneke Somers-Neutkens en Ilja Bos is ontworpen gaat dat zeker worden. Het is nu aan de scholieren van Pius X om de tekst op de poort te gaan bedenken. De poort wordt straks met de hulp van vrijwilligers beschilderd. Hiervoor heeft zich al ruim een dertigtal vrijwilligers opgegeven.

Klaproos-huisbordje

Een dubbel aantal belangstellenden tekende al in voor het speciale klaproos-huisbordje dat gemaakt gaat worden. Dit bordje staat symbool voor de verbondenheid van bewoners met WO II en het vieren van de vrijheid. “Dit concept gaan we ook meegeven naar de Canadezen die hier straks weer op bezoek komen. Hopelijk rollen zij dit uit onder mensen in Canada die zich verbonden voelen met de Welberg”, vertelt Angelo Somers. “En iedereen die de verbondenheid ook wil tonen kan dit doen door ht bestellen van dit emaille herdenkingsbordje. We verwachten dat dit rond de twintig euro gaat kosten. Het is te bestellen via info@dorpsraadwelberg.nl”, zo vult Brigitte Wisse van Dorpsraad Welberg aan.

Vlag voor 33 jaar carnaval op de Raldal

In de stand van OVW konden bezoekers aangeven welke van de drie vlagontwerpen ze het mooiste vinden voor een Welbergse vlag die ter gelegenheid van de viering van 33 jaar carnaval op Welberg in 2019 gemaakt wordt. De definitieve keuze wordt nog bekend, maar eerst wil OVW nog een facebookactie rond deze speciale vlag lanceren om het aantal bestellers zo groot mogelijk te maken en natuurlijk ook om te ontdekken welk ontwerp uiteinderlijk de voorkeur krijgt.

Meer over Braderie Welberg is te lezen in Steenbergse Courant van a.s. vrijdag.

foto’s: Peter Vermeulen © Steenbergse Courant/KijkopSteenbergen.nl 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de Steenbergse Courant