Afbeelding
donderdag 7 juni 2018, 16:30

Wielercriterium trakteert vanwege 75-jarig jubileum

STEENBERGEN – In het weekend van 15 tot en met 17 juni viert stichting Wielercriterium Steenbergen groot feest. Het criterium bestaat 75 jaar en dat mogen de inwoners van alle kernen weten. Een groots opgezette wielerdriedaagse, de Nederlandse kampioenschapen jeugdrenners, een fietsoriëntatietocht, een dikke bandenrace en een Hollandse muziekavond. Deze wordt op vrijdagavond 15 juli in de feesttent op de markt gehouden.

“De wielerstichting heeft er bewust voor gekozen om alleen Steenbergse muzikanten te laten optreden, maar ook die staan garant voor een super gezellige Hollandse muziekavond”, zo beloven de organisatoren. De rode draad door de avond wordt verzorgd door de Steenbergse band R.E.C. te samen met de drive Inn show Showtime.

Negen jaar geleden begonnen Rick Goderie (gitaar) Erik Raijmaekers  (zang) en Caio Bouwens (drums)  samen muziek te maken en werd de naam R.E.C. geboren , zijnde de eerste letters van de voornamen van de 3 muzikanten.
In de loop van de voornamelijk laatste jaren kwamen daar nog 4 personen bij ,te weten Jamey van Veldhoven (zangeres) Bas de Ron (basgitaar) Willem Ligtenberg (gitaar) en Thijs Boonman (trompet). Tijdens de Hollandse avond zal dit zevental nog worden aangevuld door trompettist Dennis Vermeulen. R.E.C. speelt zowel popmuziek als Nederlands talige (feestmuziek). Dit laatste genre zal op vrijdag 15 juni de hoofdmoot vormen .
“Naast de band R.E.C. zal ook Steenbergenaar Peter Vroon met zijn Showtime Drive Inn Show er door de avond heen voor zorgen dat de bezoekers uit hun dak kunnen gaan.
Hij weet wat er van  hem wordt verwacht en zal zonder twijfel met  vele meezingers de feesttent bol laten staan”.

Van Geel en Pluijgers

Als klap op de vuurpijl zullen in de loop van de avond 2 bekende Steenbergse volkszangers hun opwachting maken. Rond 21.30 uur is het de beurt aan Marijn van Geel die om 22.45 uur wordt afgelost door Dinteloorder Mathijs Pluijgers. Deze zingt voornamelijk Nederlandstalige  nummers van diverse bekende artiesten maar heeft ook  eigen werk, waarbij hij vaak samenwerkt met de in de muziekwereld ook niet onbekende Steenbergenaren John Nijssen en Stephan Uytdewilligen .
De Hollandse avond in de feesttent op de Markt te Steenbergen begint om 19.30 uur en wordt om 24.00 uur afgesloten. De jarige stichting hoopt op vele bezoekers die vast en zeker zullen genieten van deze traktatie.

Uit de Steenbergse Courant